Пт, 2024-04-19, 05:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:15
РНБО: позиції сил АТО знову обстріляли з території РФ. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні антитерористичної операції загинули четверо українських військових, ще 10 поранені, повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає інфоцентр РНБО.

"За минулу добу ми втратили чотирьох військових, ще 10 дістали поранень", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

Такі самі цифри давав вранці в суботу прес-центр АТО.

Крім того, за минулу добу знову зафіксовано обстріл позицій українських сил із території РФ, констатують в інформцентрі РНБО.

"Учора о 22.15 з території Росії здійснено артилерійський обстріл підрозділів ЗС України, розташованих між н.п. Юганівка і н.п. Герасимівка Станично-Луганського району", - сказав спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в суботу.

Крім того, вкотре зафіксовано перекидання колон військової техніки з Росії на територію України на Луганському напрямку.

На Донецькому напрямку протягом доби бойовики обстрілювали з мінометів, танків і стрілецької зброї українські позиції переважно в Мар'їнському та Ясинуватському районах, знову намагалися штурмувати позиції українських військових на території аеропорту Донецька.

Інші міста на цьому самому напрямку було атаковано з артилерії, мінометів, стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку терористи з "Градів" обстріляли опорний пункт українських військових біля смт Ольгинка, у кількох селах бойовики також застосували артилерію, міномети та стрілецьку зброю, зазначив Лисенко.

На Луганському напрямку бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО з артилерії та мінометів.

Тривають також обстріли бойовиків у районі траси "Бахмутка", де терористи з реактивних установок "Град" обстрілювали район Попасної і кількох інших населених пунктів.

Бойових зіткнень на кордоні за межами зони АТО не було. Проте незаконні збройні формування і ЗС РФ відновили системну повітряну розвідку з використанням безпілотників і літаків. Так, біля н.п. Червона Талівка (Луганська обл.) зафіксовано політ із території РФ вздовж кордону літака дальнього радіолокаційного виявлення, а поблизу н.п. Сартана - політ БПЛА в напрямку Маріуполь - Павлівка.

Центр міста Дебальцевого (Донецька обл.) напередодні зазнав обстрілу з систем "Град" і "Ураган", а також ракетних ударів. Поранено щонайменше п'ятьох жителів, повідомив Андрій Лисенко.

"Учора терористи здійснили масований ракетний удар по м. Дебальцевому. Під час обстрілу п'ятеро громадян дістали поранень, постраждали 20 житлових будинків, особливо в центральній частині міста", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

За його даними, обстріл міста з установок "Град" і "Ураган" тривав протягом усієї ночі.

Відповідаючи на уточнююче запитання про кількість постраждалих, Лисенко сказав, що точної цифри немає, але потерпає переважно мирне населення.

Він також наголосив, що обстріл вівся з території, підконтрольної бойовикам.

У свою чергу, голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що бойовики за минулу добу здійснили 48 обстрілів з артилерії, мінометів, танків, систем "Град" і стрілецької зброї по території Луганської області, контрольованій Україною. У місті Золоте від мінометного обстрілу загинув 60-річний житель.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: сил АТО, обстріляли з території РФ. ВІДЕО, РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]