Пт, 2024-04-19, 21:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:25
Роботою Гонтарєвої Порошенко задоволений: один з найкращих банкірів світу. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко задоволений діяльністю голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої. Про це глава держави заявив 14 січня під час своєї першої у 2016 році прес-конференції.

"Я хочу висловити задоволення діяльністю голови Національного банку", - заявив Порошенко.

"Банкрутство системи, не банку окремого, було невідворотним. Тому що проблеми накопичувалися з 2008 року: величезна кількість банків-"пустишок", які мали лише політичне або олігархічне прикриття, інфікували всю банківську і економічну систему. На сьогодні від цієї інфікованості Україну вдалося значною мірою захистити", - сказав президент.

Щодо інфляції, то Порошенко пояснив її, зокрема, падінням цін на основні продукти українського експорту: сільськогосподарські продукти, продукцію металургійної та хімічної промисловості.

Водночас, за його словами, вже у 2016 році передбачається значне скорочення темпів інфляції.

Окремо президент зазначив, що про ефективність діяльності Гонтарєвої свідчить і те, що торік її кандидатура "була висунута на позицію найкращого центрального банкіра світу".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 697 | Додав: adminA | Теги: робота, один з найкращих банкірів світу, Порошенко, Гонтарєва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]