Ср, 2024-04-24, 08:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Роботу більшість українців шукають через знайомих, хоча кар'єра у них на другому місці
Інші останні Економічні новини
Найважливішим у житті переважна більшість української молоді вважає сім'ю - так каже 65 відсотків опитаних Інститутом Горшеніна. 19% називає серед найважливіших речей кар'єру. Молодь вважає, що краще за все шукати роботу через родичів і знайомих (66 %), через інтернет (43 %), самостійно розсилати резюме по організаціях та офісах (37%) або шукати вакансії у спеціалізованих газетах (21%), передає Gazeta.ua.

Менше планують шукати роботу через безкоштовні кадрові інтернет-ресурси (17%), платні кадрові агентства (9%), розміщення оголошень у газетах (8%).

"Установка на сім'ю - це опозиція молоді до попереднього покоління. У дев'яності-двохтисячні роки кар'єра руйнувала родини. Тоді сімейні цінності були далеко не на першому місці. Зараз цей спосіб життя, які молоді люди спостерігали у їхніх батьків, викликає протест. Адже виросло нове покоління в сім'ях соціально незахищених. Нерідко хтось із батьків пішов із сім'ї. Тепер кар'єра, нарешті, стоїть на другому місці. Але це не означає, що на кар'єру зовсім не орієнтуються. Вона - друга за пріоритетністю", - сказала директор по програмам розвитку людського потенціалу Інституту Горшеніна Марина Ткаченко.

Згідно опитування, молодь вважає, що жінкам роботу знайти набагато важче, ніж чоловікам. На думку експерта, в цілому Україна демонструє гендерну нерівність у всіх сферах. І кар'єра - не виняток. Жінки слабо представлені у бізнесі, політиці. Хоча молодь сама часто не бачила цього утиску, на досвіді батьків і більш дорослого оточення чудово розуміє, що чоловіки і жінки не на рівних позиціях. Навіть працюючи в одній організації, виконуючи роботу однієї складності і кваліфікації, жінки зазвичай отримують зарплатню, меншу за чоловіків. Чоловікам простіше вирватися в корпоративній ієрархії.

"Що стосується намагання шукати роботу через знайомих, це свідчить про поганий розвиток соціальних ліфтів для молоді. Опиняючись на відкритому ринку праці молоді люди розуміють, що без додаткової протекції, їм не так легко кудись влаштуватися. Навіть із червоним дипломом і освітою у хорошому університеті. Це спадок радянських часів, коли рекомендації були дуже важливими. "Дзвінок" завжди передував влаштуванню на роботу. При цьому зараз в Україні запиту на рекомендації у роботодавця немає. А от шукачі роботи хочуть підстрахуватися і намагаються знайти роботу через знайомих", - відмітила Ткаченко.

Раніше повідомлялось, що в Україні майже мільйон безробітних людей, але насправді не працюють ще більше.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: українці, робота, знайомі, кар'єра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]