Пт, 2024-03-29, 00:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:58
Родовища бурштину для видобутку Мінекології має намір пропонувати бізнесу на відкритих аукціонах
Інші останні Економічні новини

Мінекології має намір пропонувати бізнесу родовища бурштину для видобутку на відкритих аукціонах. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив міністр екології природних ресурсів Остап Семерак.

"Коли ми говоримо про бурштин, ми повинні говорити і про надра в цілому, але для людей бурштин зрозумілий. Бурштин, насправді має як мінімум чотири складових. Це екологічна складова і ми, як міністерство, повинні цим займатися. Це кримінальна складова, соціальна складова, тому що там працює до 10 тис. чоловік і четверта складова, це економічна, фіскальна складова. Тому вирішення цієї проблеми має бути комплексним і стратегічним. Є доручення прем'єр-міністра Гройсмана, першому віце-прем'єру Кубіву..., щоб він зібрав всю цю складову і почав працювати. Мій підхід зрозумілий, що будь-яке використання надр має відбуватися на прозорих, відкритих умовах. Ми сьогодні в міністерстві беремо інформацію про розвідані родовища бурштину. Ми хочемо підготувати пропозицію для бізнесу, де можна добувати цей бурштин і через відкриті, прозорі аукціони це продавати згідно із зобов'язаннями, щоб та компанія, яка купила, заплатила на відритому аукціоні реальні гроші, мала зобов'язання рекультивації цих земель", - заявив міністр.

За словами Семерака, це не буде стосуватися лісу.

"Дійсно в лісах багато бурштину, є поклади бурштину, але там видобувати бурштин - це значить зрізати ліс. Давайте не поспішати в ліс їхати за бурштином, так як відкрита місцевість, де можна почати цю роботу і відповідь на це питання веде нас до тотальної реформи, яку потрібно зробити у сфері використання надр. Я почав це робити, це зона відповідальності нашого міністерства", - додав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: бізнес, Мінекології, видобуток, відкриті аукціони, родовища бурштину | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]