Пт, 2024-04-19, 06:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:32
Росія готує вторгнення на Схід України
Інші останні Надзвичайні новини

12:45. Повернення флагмана Військово- морських сил України фрегата "Гетьман Сагайдачний" в Чорне море очікується сьогодні ввечері. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України на своїй сторінці в Facebook.

"4 березня 2014 близько 8.00 флагман ВМС України фрегат "Гетьман Сагайдачний" увійшов в протоку Дарданелли. Корабель несе прапор ВМС України. Увечері очікується прохід корабля через протоку Босфор для повернення в Чорне море", - йдеться в повідомленні.

11:30. Верховна Рада схвалила заяву про виведення іноземних військ з території України. За це рішення проголосували 239 народних депутатів з 331, зареєстрованого в сесійній залі.

10:40. Прес-секретар міністерства оборони Польщі Томаш Семоняк, коментуючи інформацію про переміщення польських військ, пояснив, що "це відбувається в рамках навчань, а не у зв'язку з ситуацією в Україні".

10:30. 50 українських військових у Бельбеку прийшли без зброї на аеродром з вимогою пустити їх на позиції, росіяни зустріли їх пострілами в повітря, але потім почалися переговори.

10:00. Жодна військова частина, жоден гарнізон чи корабель не виконав ультиматуму російських військових здати зброю і присягнути самопроголошеному "уряду Криму" чи покинути службу. Про це повідомили представники командування ВМС України в Севастополі.

9:55. У Стрілецькій бухті Севастополя, де дислокуються кораблі севастопольської військово-морської бази Військово-морських сил Збройних сил України, сьогодні вранці українські військові моряки виявили близько 20 підводних диверсантів.

9:25. Молдова висловила стурбованість у зв'язку з активністю російських військ на території Придністровського регіону.

9:20. Військовий контингент Чорноморського флоту РФ у Криму може налічувати до 25 тисяч осіб. Про це заявив постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін на засіданні Ради Безпеки цієї організації.

8:40. Президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

7.15. Прикордонники повідомляють про скупчення військової техніки на території РФ поблизу держкордону України. Окрім Криму, Росія зосереджує війська біля сухопутних кордонів нашої держави, повідомляє ТСН.

У Держприкордонслужбі повідомляють, що спостерігається скупчення військової техніки на території РФ поблизу держкордону біля Харківської, Луганської і Донецької областей. Такі дані можуть свідчити про підготовку російської сторони до вторгнення.

Разом із тим Держприкордонслужба України повідомляє, що "з метою недопущення в'їзду в Україну з території РФ організованих груп, окремих осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру, проводиться посилений прикордонний контроль та відповідні заходи".

"Усі автотранспортні засоби, які в'їжджають в Україну, піддаються поглибленому огляду із залученням службових собак та необхідних технічних засобів прикордонного контролю. Такі ж заходи проводяться в залізничних пунктах пропуску", - конкретизували прикордонники.

"Також від місцевих жителів Сумської області надійшла інформація, що у суміжному пункті пропуску "Суджа" (РФ), російські прикордонники опитують громадян, які перетинають кордон. Росіян цікавила наявність в українських прикордонників стрілецької та бронетанкової зброї", - повідомляють у Держприкордонслужбі.

7.00. Невідомі особи пропонували командиру полку Внутрішніх військ у Севастополі 200 тис. доларів за здачу зброї бійцями його підрозділу.

02.00. Постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв заявив, що є всі підстави говорити про підготовку Росії до здійснення інтервенції до інших регіонів України. Про це 3 березня він заявив на засіданні Радбезу ООН в Нью-Йорку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Розгортання військових частин та їхнього спорядження свідчить про те, що вони готуються до інтервенції в материкову частину України", - сказав Сергєєв на засіданні Радбезу ООН в Нью-Йорку.

За його словами, близько 16 тисяч російських військовослужбовців вже перебувають на території України, зокрема в Автономній Республіці Крим. Вони блокують військові частини, інші важливі об'єкти, захоплюють і контролюють військові об'єкти.

Сергєєв зазначив, що наразі Збройні сили України не піддаються на провокації і утримуються від будь-яких військових дій, хоча є в повній бойовій готовності. Він також висловив жаль у зв'язку з тим, що світ так і не почув чіткої причини, згідно з якою відбувається окупація України російськими військами.

Дипломат нагадав, що Росія є країною-гарантом безпеки України в рамках Будапештського меморандуму.

1.30. В.о. міністра оборони України Ігор Тенюх заявляє, що Російська Федерація збільшила свій контингент на території Криму до 16 тисяч військовослужбовців.

Довідка. Кримський конфлікт

Вночі 27 лютого будівлю Верховної Ради Криму в захопили невідомі озброєні люди. Незважаючи на це, в ній відбулася позачергова сесія парламенту, причому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму прийняв постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Автономної Республіки Крим, на підтримку якого проголосували 61 з 64 депутатів, і рішення про недовіру Раді міністрів Криму і припинення її повноважень, за що проголосували 55 з 64 кримських парламентарів. Всього до складу Верховної Ради Криму входить 100 депутатів. Про такі рішення повідомляла журналістам у телефонному режимі з приймальні голови Верховної Ради Криму начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова.

Нікого з працівників секретаріату кримського парламенту в приміщенні не було. Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту при голосуванні, або ж використовувалися їхні електронні картки для голосування без їхньої участі.

Референдум відбудеться 30 березня.

У той же день парламент Криму відсторонив від посади прем'єра Анатолія Могильова і обрав новим головою Ради міністрів АРК депутата Верховної Ради Криму, лідера партії "Русское единство" Сергія Аксьонова.

1 березня Аксьонов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про "наданні сприяння в забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим".

Путін попрохав Раду Федерації дозволити використовувати збройні сили РФ на території України (зокрема, в Криму).

Пізніше комітет Ради Федерації з оборони та безпеки, а також комітет з міжнародних справ рекомендували Раді Федерації дозволити використовувати Збройні сили РФ на території України до нормалізації обстановки.

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Збройні сили України приведено в повну бойову готовність, а МЗС України передало звернення до НАТО з проханням розглянути використання усіх можливостей для захисту територіальної цілісності України.

2 березня парламент України на закритому засіданні проголосував за підтримку постанови "Про підтримку Збройних Сил України, інших військових формувань України". У тексті проекту, опублікованому на сайті Верховної Ради, зазначається, що "в умовах небезпеки територіальної цілісності України, загрози її державному суверенітету, провокування силового сценарію й дестабілізації ситуації в країні, порушення її миру й спокою, Верховна Рада України від імені народу України декларує повну солідарність і всебічну підтримку Збройним Силам України, які готові стати на захист нашої Вітчизни, всьому особовому складу - від міністра до рядового".

3 березня четвертий президент Віктор Янукович, який ховається від переслідування українських правоохоронців у Росії, попросив Путіна застосувати свої війська для "відновлення законності" в Україні.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: Росія, вторгнення на Схід України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]