Пт, 2024-04-19, 13:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:59
Росія і Китай "не пустять" американців до Сирії
Інші останні Новини світу

Москва і Пекін вважають неприпустимими порушення норм міжнародного права в ситуації з Сирією, заявив глава російського МЗС Сергій Лавров, передає ВВС Россия.

Лавров проводить у вівторок в Москві зустріч з членом Держради Китаю Дай Бінго, що курирує питання зовнішньої політики.

"Ці критерії полягають в необхідності строго дотримуватися норм міжнародного права, принципів, які закладені в Статуті ООН, і не допускати їх порушення", - сказав Лавров.

Сирійська армія взяла штурмом місто біля Дамаска

Крім того, Росія і Китай наполягають, що варто дотримуватися дипломатичного шляху вирішення сирійської проблеми.

Цю позицію багато представників міжнародної громадськості критикують як занадто м'яку. На думку низки західних країн, ситуація в Сирії вимагає рішучіших дій.

Зазначимо, президент США Барак Обама попередив Дамаск, що застосування хімічної зброї може стати тією "червоною рискою", після якої США можуть переглянути свою позицію і втрутитися в конфлікт. За словами Барака Обами, він "досі не віддавав розпорядження про військове втручання".

Хімічної зброї російського виробництво у Сирії немає, заявив журналістам заступник начальника Федерального управління по безпечному зберіганню і знищенню хімічної зброї полковник Володимир Мандич.

Сирія має у своєму розпорядженні четвертий за величиною арсенал хімічної зброї в світі. У липні прес-секретар МЗС Сирії пообіцяв, що цю зброю ніколи не буде застосовано на території країни.

Однак США мають поки що не підтверджені дані про те, що в Сирії почалося перекидання хімічних озброєнь.

Спеціальний посланник ООН по Сирії Лахдар Брахімі, котрий минулого тижня замінив на цій посаді Кофі Аннана, заявив, що "поки що не може з упевненістю заявити, що президент Асад повинен піти у відставку", але підкреслив, що "цілеспрямовано шукає рішення проблеми".

Сирійська армія взяла штурмом місто біля Дамаска

Солдати сирійської армії у вівторок штурмом взяли місто Муадамія в провінції Риф Дамаск, повідомляє Інтерфакс-Україна. Армія тримала місто в блокаді протягом двох тижнів і періодично піддавала його артобстрілам. Під час штурму Муадаміі було вбито більше 20 бійців повстанських сил.

Як повідомлялося, солдати також продовжили артобстріл міста Алеппо на півночі країни і його околиць.

"Міста Мареа і Тал Рифат (в провінції Алеппо) піддалися артобстрілу з боку сил правлячого режиму", - йдеться в заяві базованого в Лондоні Наглядової ради з прав людини в Сирії.

"Всього в результаті дій армії в Алеппо та прилеглих містах у вівторок загинули дев'ять чоловік, включаючи жінок і дітей", - відзначає опозиційна організація.

За словами сирійських активістів, влада також ввели танки в деякі райони в передмістях Дамаска.

Тим часом, посольство Японії в Сирії повідомило, що в Алеппо загинула японська журналістка Міка Ямамото. Поки невідомо, який засіб масової інформації вона представляла.

Разом з тим, колега загиблої повідомив журналістам, що вона стала жертвою обстрілу урядовими військами міського району Сулейманія, де вже кілька тижнів тривають бої.

Криваві зіткнення між силами правлячого режиму і повстанцями відбуваються в дні релігійного свята Ураза-байрам (Ід аль-Фітр - араб.), Що знаменує закінчення поста в священний для мусульман місяць Рамадан.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 960 | Додав: admin | Теги: китай, Сирія, США, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]