Вт, 2024-03-19, 08:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:49
Росія має вивести своїх бійців з України - Штайнмаєр
Інші останні Новини Європейського Союзу

Глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Росію вивести з української території російських бійців та забрати зброю. Про це Росії, за його словами, треба домовлятися з Києвом.
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав російське керівництво вивести з української території російських бійців та вивезти зброю. Таким чином Росія, за його словами, має зробити свій внесок у реалізацію домовленостей щодо припинення вогню на Донбасі, яких було досягнуто 5 вересня в Мінську. Для цього Москва має відповідним чином домовлятися з Києвом, цитує у вівторок, 9 вересня,главу німецького МЗС інформагентство Reuters. Міжнародна спільнота уважно стежитиме за цим процесом, наголосив Штайнмаєр.
Як відомо, у понеділок, 8 вересня, Євросоюз ухвалив новий пакет економічних санкцій проти Росії, проте їхнє запровадження було відкладено, за словами президента Європейської Ради Германа ван Ромпея, "на кілька днів". У середу, 10 вересня, представники 28 країн-членів ЄС мають знову зустрітися в Брюсселі з метою обговорити реалізацію домовленостей про перемир'я на Донбасі. Ван Ромпей у понеділок зазначив, що "ЄС готовий переглянути узгоджені санкції в цілому або частково, залежно від ситуації на місцях".

Позиції країн-членів Євросоюзу щодо подальшої політики стосовно Москви з огляду на російську агресію в Україні різняться. Польща та країни Балтії вимагають жорсткого курсу, а з боку Австрії, Угорщини, Чехії та Словаччини лунає скепсис щодо розширення штрафних заходів. Стриману позицію щодо розширення санкцій зайняли також Італія та Фінляндія, зазначає Reuters. Зокрема, своє занепокоєння з цього приводу в понеділок висловив прем’єр-міністр Фінляндії Александер Стубб. Він висловив стурбованість стосовно потенційних контрзаходів з боку Москви в разі запровадження Євросоюзом нових санкцій, повідомляє інформагентство dpa.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: Росія, Штайнмаєр, бійців з України, вивести | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]