Сб, 2024-04-20, 05:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:24
Росія має взяти на себе відповідальність за виконання Мінських угод - саміт лідерів ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз очікує, що Росія візьме на себе відповідальність за повне виконання Мінської угоди.

Про це йдеться у висновках Європейської Ради щодо України, що проходить сьогодні у Брюсселі на рівні глав держав та урядів країн-членів ЄС.

„Європейський Союз очікує, що Російська Федерація буде поважати національний суверенітет та територіальну цілісність України та зробить свій внесок в політичну стабілізацію та економічне відновлення України. У цьому зв’язку Росія повинна взяти на себе відповідальність за повне виконання Мінської угоди. Зокрема, російська влада повинна запобігти будь-якому руху військ, зброї чи бойовиків зі своєї території в Україну. Вона повинна вплинути на те, щоб сепаратисти сумлінно виконали зобов'язання, взяті у Мінську”, - йдеться у висновках, які має у своєму розпорядженні агентство УНІАН.

Крім того, в ЄС вважають, що Російська Федерація повинна підтримувати зусилля ОБСЄ з врегулювання кризи в Україні.

„ЄС та його держави-члени залишаються повністю залученими у підтримку політичного вирішення української кризи, включаючи внески у збільшення спроможностей моніторингу з боку ОБСЄ, збільшуючи гуманітарну допомогу та підтримуючи і допомагаючи Україні в процесі реформ, зокрема, в децентралізації та захисту прав представників національних меншин”, - наголошується у висновках.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: відповідальність, виконання мінських угод, Росія, саміт лідерів ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]