Пт, 2024-03-29, 13:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:19
Росія погрожує міністрам Литви через "морські" санкції - Грибаускайте
Інші останні Новини Європейського Союзу

Грибаускайте: Росія погрожує міністрам Литви через "морські" санкції

Литовські високопосадовці зіткнулися з погрозами з боку Росії у зв'язку із рішенням Вільнюса запровадити нові санкції проти Москви.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте на прес-конференції у Києві після переговорів з президентом України Петром Порошенком.

6 грудня МЗС Литви звернулося до департаменту міграції при Міністерстві внутрішніх справ з пропозицією включити в список небажаних в Литві осіб, які безпосередньо брали участь у акті агресії проти українських військових кораблів і екіпажів 25 листопада, а також – представників військового керівництва РФ, відповідальних за цей акт.

"Міжнародні організації не запровадили жодних санкцій, проте ми запровадили національні санкції у зв'язку з агресією у Керченській протоці. Ми будемо продовжувати надавати допомогу Україні, ми надсилаємо амуніцію, військових інструкторів, кіберінструкторів і гуманітарну допомогу", - сказала Грибаускайте.

Вона додала, що "не так просто бути першими" у питанні санкцій проти РФ за керченський інцидент.

"Міністри отримують погрози від Росії, зокрема міністр закордонних справ, але важливо виступати і засуджувати агресора - це може створити для нього ще більшу загрозу, ніж навіть воєнна допомога (Україні. - Ред.)", - зазначила литовський лідер.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: грибаускайте, морські санкції, міністри Литви, погроза, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]