Пт, 2024-04-19, 11:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:20
Росія призупинила фінансування керченського мосту
Інші останні Новини з регіонів України

  Компанія "Стройгазмонтаж" наближеного до Путіна мільярдера Аркадія Ротенберга не може продовжити будівництво Керченського мосту через затримки оплати виконаних робіт.

Про це йдеться в листі гендиректора компанії Андрія Кириленка першому заступнику міністра транспорту Євгену Дітріху і главі "Росавтодору" Роману Старовойту, повідомляє російський Forbes.

Згідно з матеріалами порталу держзакупівель, востаннє кошти компанія отримувала 1 грудня 2015 року. Всього в 2015-му компанії перерахували 48,9 млрд рублів, на 2016 рік заплановано ще 65,4 млрд рублів.

Кириленко наголошує, що причина затримки оплати в "особливостях банківського і планованого казначейського супроводу" і просить вирішити проблему. За його словами, "на будівництві об'єкта склалася вкрай критична ситуація" і подальші затримки внесення змін до розпорядження уряду про будівництво Керченського мосту від 30 січня 2015 року неприпустимі.

Він додав, що "Стройгазмонтаж" вже задіяв у будівництві понад 150 компаній, 2 200 будівельників та більше ніж 220 одиниць техніки, але зараз власні ресурси компанії "повністю вичерпано".

Джерело видання також зазначило, що аванс повністю витрачений, а на будівництві не вистачає дорогого обладнання: для нормальної динаміки робіт повинно бути мінімум 30 важких гусеничних кранів (зараз їх близько десяти) і мінімум 30 гідромолотів ударною силою 35 тонн. Зараз їх майже вдвічі менше, і вони постійно ламаються через проблемні ґрунти. Купити таке обладнання, за словами джерела, непросто: все "штучне" й іноземне – від замовлення до поставки минає 4-7 місяців.

У свою чергу адресати листа запевнили, що все під контролем і гроші будуть виділені.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що проблеми у будівництві Керченського моста, якщо вони дійсно мають місце, безсумнівно, буде вирішено найближчим часом.

"Точно не знаю, чи є там якісь проблеми, але навіть якщо якісь шорсткості мають місце, немає сумніву, що найближчим часом їх буде врегульовано", - сказав він російському Интерфаксу.

Так прес-секретар російського президента прокоментував інформацію про те, що будівництво моста фактично припинено через недостатнє фінансування, і компанія "Стройгазмонтаж" наполягає на отриманні фінансування з боку держави.

Разом з тим Пєсков зазначив, що це питання належить до компетенції уряду, тому його потрібно адресувати кабінету міністрів.

Прес-секретар глави держави підкреслив, що проект Керченського моста знаходиться на контролі у президента, він цікавиться ходом робіт.

Керченський міст повинен зв'язати окупований Крим і Росію. У Кремлі хочуть відкрити робочий рух у грудні 2018 року, остаточна здача об'єкту запланована на червень 2019-го. Будівництво мосту завдовжки 19 км коштуватиме бюджету Росії 228,3 млрд рублів. Порівнянних за розміром і ціною об'єктів у Росії раніше не будували.

"Стройгазмонтаж" Ротенберга призначили генпідрядником з будівництва Керченського мосту в січні 2015 року без конкурсу.

Кримські пляжі третій рік поспіль стоять порожніми

Кримські пляжі, на яких до окупації не було де яблуку впасти, тепер безлюдні.

Це видно на веб-камерах з різних курортів Криму, передає Українська правда.

У Феодосії немає туристів.

Дещо більше людей, на відміну від Феодосії, за спостереженнями, в Судаку.

Коктебель, як і Феодосію, туристи оминають. Ялті теж бракує туристів.

Традиційні для Євпаторії натовпи людей також нехарактерні для цього року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: призупинення фінансування керченськ, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]