Пт, 2024-04-26, 01:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:05
Російська "феміда" назвала Савченко винною, вирок винести не наважилася
Інші останні Новини російської федерації

Донецький міський суд Ростовської області (РФ) у вівторок 22 березня оголосить покарання для української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, над якою в Росії відбувається судилище.

Судова колегія оголосила в оголошенні вироку перерву до 10:00 мск (09:00 за Києвом) 22 березня, повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін в своєму Twitter.

У Донецькому міському суді РФ в понеділок 21 березня визнали Савченко винною у сфабрикованій справі про вбивство російських журналістів і "< a href = "/ukraine/21mar2016/dokazy_boiovykiv.html">незаконний перетин кордону з РФ ". Попри повну невідповідність наведених фактів і доказів, російська "феміда" встановила, що 17 червня 2014 року Савченко нібито таємно проникла в район позицій терористичного угрупування "ЛНР" в районі селища Стукалова балка. Там, на думку суду, Савченко без необхідного спорядження забралася на телевежу заввишки 40 метрів і стала спостерігати за колишнім постом ДАІ, який знаходився в 2,6 км від неї. Судова колегія постановила, що в ході спостереження українка виявила на даній території 6 цивільних осіб і трьох російських журналістів, і нібито ці дані були передані їй командиру батальйону "Айдар" Сергію Мельничуку (справу виокремлено в окреме провадження) , який, на думку учасників судилища, і ухвалив рішення про обстріл даної території з гаубиць Д-30. Обстріл проводився з відстані не більше 10 км. Як стверджується в цьому вироку, в ході обстрілу Савченко займалася корекцією артилерійського вогню.

Як повідомлялося, російська прокуратура вимагає для Савченко 23 роки ув'язнення.

Захист українки раніше припускав, що вирок буде обвинувальним. Українка погрожує поновити сухе голодування після оголошення вироку і вимагає відпустити її на Батьківщину.

"Її вирок не цікавить, вона вважає, що він не має відношення до правосуддя. Вона сказала, що не має наміру визнавати вирок і не має наміру його оскаржити", - повідомив адвокат Микола Полозов. Він додав, що Савченко підтвердила намір оголосити сухе голодування через 10 днів. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: вирок, Савченко, російська феміда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]