Пт, 2024-03-29, 12:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
"Роскосмос" проти пристикування до МКС приватного космічного корабля Dragon
Інші останні Новини світу науки і технологій

Американське космічне агентство назвало дату і основні цілі другого старту корабля Dragon компанії SpaceX. Зокрема, до програми польоту долучено стикування з МКС, проти якого активно виступав "Роскосмос". Про це повідомляється в прес-релізі на сайті NASA. Старт запланований на 7 лютого 2012 року. На орбіту апарат доставить ракета-носій Falcon-9.

Спочатку говорилося, що під час польоту космічний корабель Dragon пристикується до Міжнародної космічної станції. Це мало стати першим в історії стикуванням приватного корабля з МКС, покликаним продемонструвати, що ці кораблі можуть у майбутньому скласти конкуренцію російським "Прогрес", а потім і "Союзам".

Проти стикування активно виступала російська сторона, передає "Lenta.ru".

"Поки що у нас немає ніяких підтверджень того, що комерційні кораблі належним чином відповідають прийнятим нормам безпеки космічних польотів. Для підтвердження цього необхідно вивчити всі дані щодо демонстраційного польоту, запланованого на 2011 рік, який ще не відбувся", - заявив начальник управління пілотованих програм "Роскосмосу" Олексій Краснов.

Наприкінці липня 2011 року з'явилася інформація, що NASA дала добро на старт 30 листопада. Чи буде під час цього запуску здійснена стиковка з МКС, не повідомлялося. Тепер стало відомо, що в програму роботи космічного корабля на орбіті входить зближення з МКС на відстань трохи більше 3 кілометрів і подальше стикування за допомогою маніпулятора.

Новий старт стане для Dragon другим у його історії. Перший відбувся 8 грудня 2010 року. Корабель злітав у навколоземний простір з головкою сиру і успішно повернувся на Землю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1032 | Додав: adminA | Теги: Dragon компанії SpaceX | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]