Чт, 2024-04-25, 19:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:16
Росспоживнагляд може дати "зелене світло" українському сиру
Інші останні Економічні новини

Російська санітарна служба в понеділок може дати остаточну згоду на відновлення постачань сиру з України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Чотири українські заводи представили в Росспоживнагляд на лабораторний контроль зразки з більш ніж 30 партій сиру. Всі вони в роботі", - повідомив керівник відомства, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"У понеділок впродовж дня будуть результати. За цими результатами буде ухвалено рішення - дозволимо ми завезти ці партії на територію Росії чи ні", - сказав Онищенко.

Раніше Росспоживнагляд заявив, що може дозволити після лабораторного контролю постачання сиру в РФ з чотирьох українських заводів.

"Для усіх одна умова - зразки продукції до нас на дослідження, і дозволятимемо (постачання)", - заявив тоді Онищенко.

Раніше повідомлялося, що два українських заводи віддадуть в Росспоживнагляд на експертизу зразки сиру, який планується постачати на ринок РФ. 11 травня Росспоживнагляд вважає можливим відновлення постачань на російський ринок сирів четвертого за рахунком українського заводу - "Дубномолоко".

Нагадаємо, конфлікт навколо постачань сиру з України до Росії стався через нібито перевищений вміст пальмової олії в продукції.

На початку лютого Росспоживнагляд заборонив увезення сиру. В Україні претензії Росії вважають необґрунтованими.

Наприкінці березня і початку квітня 2012 року Росспоживнагляд провів на українських підприємствах дві перевірки.

17 квітня міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко заявив, що Росія дозволила експорт сиру з трьох українських підприємств. 25 квітня у Держветслужбі заявили, що заводи ще не почали відвантаження продукції, оскільки документи про дозвіл ввезення на той момент на кордон ще не надійшли. Цього ж дня фахівці Росспоживнагляду повернулися в Москву з Києва. За підсумками перевірки ще одного заводу - "Дубномолоко" - постачання сиру з цього підприємства було заборонено через "порушення технології виробництва".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1056 | Додав: adminA | Теги: зелене світло українському сиру, Росспоживнагляд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]