Сб, 2024-04-20, 10:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:46
Розбився гвинтокрил у Росії. На борту перебувало більш як 20 осіб
Інші останні Новини російської федерації

Вертоліт авіакомпанії "Турухан" у четвер, 26 листопада, здійснив жорстку посадку в Туруханському районі Красноярського краю. Повітряна машина впала на лівому березі річки Єнісей, неподалік міста Ігарка. На борту перебувало 25 людей. Західно-Сибірська транспортна прокуратура повідомляє, що в результаті інциденту загинули 10 людей, зокрема всі троє членів екіпажу. Раніше у відомстві заявляли про 12, а потім про 15 загиблих. У МНС та МОЗ регіону підтвердили, що жертвами авіакатастрофи стали 10 людей.

"Сьогодні один з вертольотів, що пролітав у Туруханському районі, зауважив з повітря вертоліт Мі-8, що лежить на боці на землі. Через брак палива він не зміг приземлитися на місці", - повідомляє ТАСС.

Але екіпаж вертольоту передав координати в екстрені служби.

"На місце ймовірної аварії вилетіли два вертольоти", - повідомили в правоохоронних органах РФ. За попередніми даними, Мі-8 належить місцевій авіакомпанії.

У регіональній прокуратурі та МНС повідомили, що госпіталізовано 15 осіб. Видання "Блокнот" публікує список постраждалих та повідомляє, що одного з доставлених у лікарню у критичному стані поміщено у реанімацію, решта в тяжкому стані перебувають у хірургічному відділенні. Представник МОЗ Зоя Масленникова повідомила, що двоє з госпіталізованих перебувають у вкрай тяжкому стані, решта мають тяжкі і середнього ступеня тяжкості травми.

Аварійна посадка вертольота, що прямував з аеропорту Ігарка до родовища Ванкор, за даними регіонального ГУ МНС, сталася в четвер о 11.45 за місцевим часом (6.45 за Києвом). Вертоліт перевозив співробітників компанії "Ванкорнефть" ("дочки" "Роснефти") на нафтовидобувну станцію "Красноселькуп". Цю інформацію підтвердили в НК "Роснефть". Представник компанії повідомив, що на борту вертольота перебували три члени екіпажу і 22 пасажири: вахтовики "Ванкорнефті" і представник медичного закладу.

За інформацією Західно-Сибірської транспортної прокуратури, вертоліт вилетів з аеропорту Ігарка о 10.57 хвилин за місцевим часом. Орієнтовно об 11.10 з повітряним судном зник зв'язок. Через півгодини вертоліт зазнав аварії за 10 км від міста Ігарка на лівому березі річки Єнісей, повідомило відомство.

Як повідомили в черговій частині МВС РФ по Туруханському району краю, незабаром після катастрофи розбитий гелікоптер зі зруйнованим фюзеляжем помітив з повітря один з гвинтокрилів, який пролітав повз. Також повідомлялося, що екстрені служби краю про інцидент сповістили вцілілі пасажири Мі-8.

У район катастрофи були направлені пошуково-рятувальні групи і два вертольоти. У МНС повідомили, що в рятувальній операції брали участь 111 осіб і 28 одиниць техніки.

Причиною катастрофи могла стати технічна несправність повітряного судна. "За попередніми даними, під час польоту у вертольота відмовила частина бортових систем, і він зазнав аварії", - повідомило "Інтерфаксу" джерело в екстрених службах. Крім того, розглядається версія помилки екіпажу.

У той же час співробітник прес-служби ГУ МНС Росії по Красноярському краю Олена Ястребкова розповіла, що вертоліт перед вильотом пройшов перевірку, яка показала, що він був повністю справний. Погодні умови також були сприятливі, сказала вона. "При цьому в момент аварії вертоліт носом встряг в берег річки Єнісей за 2 км від Ігарки. Рятувальникам, що працюють на місці, для евакуації постраждалих довелося розкрити обшивку вертольота", - зазначила Ястребкова.

Нагадаємо, в липні бомбардувальник Ту-95МС зазнав аварії в Хабаровському краї РФ під час навчально-тренувального польоту. Це шоста позаштатна ситуація в російських ВПС з початку літа і п'ята авіакатастрофа.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: Росія, 20 осіб, розбився гвинтокрил | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]