Чт, 2024-04-18, 17:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:49
Розенко - Кабмін не скасовуватиме безкоштовного проїзду пенсіонерів, чорнобильців та інвалідів
Інші останні Економічні новини

Ветерани праці, діти війни, учасники війни, жертви нацистських переслідувань, члени сімей загиблих або померлих ветеранів війни, інваліди I-III груп, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи I і II категорій, зможуть і далі користуватися правом на безкоштовний проїзд, повідомляє сьогодні, 25 травня, Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства соціальної політики України.

"Кабінет міністрів України не буде скасовувати постанови №354 від 17.05.1993 та №555 від 16.08.1994 про безкоштовний проїзд в громадському транспорті пенсіонерів за віком та інвалідів. Особи, які належать до категорій учасників війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, ветеранів праці, інвалідів, чорнобильців I і II категорій, з 1 червня цього року зможуть і надалі реалізувати своє право на безкоштовний проїзд у міському та приміському транспорті згідно з зазначеними урядовими рішеннями як пенсіонери за віком або інваліди", - пояснив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

Міністр також зазначив, що рішення про пільговий проїзд зазначених категорій у метрополітені будуть прийматися органами місцевого самоврядування Києва, Харкова та Дніпропетровська. "Законом України" Про Державний бюджет України на 2015 рік "передбачені кошти на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на рівні минулого року в сумі 1,9 млрд грн, з яких на компенсаційні виплати за пільговий проїзд - 1,6 млрд грн", - зазначив він.

"Обсяг бюджетних витрат на компенсацію пільгового проїзду не зменшився", - підкреслив Розенко.

Нагадаємо, нещодавно Розенко заявив, що в Україні в найближчі півтора року пенсії підвищуватимуть.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, Розенко, чорнобильців та інвалідів, безкоштовного проїзду пенсіонерів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]