Пт, 2024-04-26, 00:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:56
Розгляд "антикорупційних" поправок Рада сьогодні продовжить
Інші останні

Рада сьогодні продовжить розгляд "антикорупційних" поправок

Верховна Рада 6 червня продовжить розгляд поправок до президентського законопроекту про антикорупційний суд.

Про це йдеться у порядку денному, опублікованому на сайті парламенту.

Депутатам залишилось розглянути 271 поправку до проекту закону №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". Загалом при його підготовці до другого читання депутати подали до нього 1927 поправок.

Раніше Голова ВР Андрій Парубій заявив, що консультації щодо остаточного варіанту положень законопроекту про ВАС стосовно вирішальної ролі громадської ради міжнародних експертів при відборі суддів ще тривають. Водночас він прогнозував, що парламент зможе ухвалити закон 7 червня.

Акцентуючи на важливості документа, 4 червня прем‘єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо парламент не прийме остаточного рішення про створення антикорупційного суду. Ухвалення відповідного закону є однією з вимог МВФ для надання Україні чергового траншу.

У першому читанні ВР ухвалила президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд" 1 березня. Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

У другій половині дня 6 червня народні депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Зокрема, участь у засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності планує взяти міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який доповідатиме стосовно урядових законопроектів - №7286 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху» та №8327 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки».

Водночас Комітет ВР з питань запобігання і протидії корупції збирається заслухати п'ятьох кандидатів, які подали документи на конкурс на представника у члени комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності НАБУ. Попереднє засідання комітету з цього ж питання, заплановане на 23 травня, не відбулося через відсутність кворуму.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: антикорупційні поправки, рада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]