Пт, 2024-04-19, 02:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:32
Розглядати законопроект про податок на продаж валюти Рада не буде , вважає Тігіпко
Інші останні Економічні новини
Екс-віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко переконаний, що Верховна Рада не буде розглядати законопроект про введення 15-відсоткового податку на продаж валюти. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Інтер", коментуючи інформацію про те, що бюджет підписаний президентом і раніше проголосований Радою, суттєво відрізняються.

Зокрема, Тігіпко заявив, що для підтримки національної валюти варто ввести "плаваючий курс", а також запевнив, що питання ведення податку з продажу готівкової валюти не актуальні.

"Я думаю, що тема "похована", тому що я знаю настрої депутатів - голосування у Верховній Раді не буде", - вважає Тігіпко. Екс-віце-прем'єр також нагадав, що виступав проти такого збору, оскільки це не призведе ні до чого хорошого.

"Що стосується змін до бюджету, то я вважаю, що такого бути не може, що бюджет вийшов з парламенту в одному виді, а потім в Адміністрації президента був змінений і підписаний Президентом", - запевнив він.

При цьому екс-міністр уточнив, що "соціальний бюджет не зменшений, але темпи зростання рівня заробітної плати для бюджетної сфери, темпи зростання рівня заробітної плати для держслужбовців зменшені, і бюджет досить складний". Він також додав, що "ситуація в економіці зараз дуже напружена, ми мало про це говоримо, але ситуація просто кризова".

Крім того, Тігіпко вважає, що Партія регіонів не повинна співпрацювати з ВО "Свобода". "Я вважаю, що яку-завгодно співпрацю ми не повинні підтримувати. І я думаю, що можна вислуховувати, слухати будемо, опонувати, але в плані співпраці я не вважаю, що Партія регіонів повинна співпрацювати з партією "Свобода", - заявив він.

Тігіпко підкреслив, що така співпраця якраз не повинна підтримуватися з принципових та ідеологічних міркувань.

Як повідомлялося, у листопаді в парламенті було зареєстровано законопроект, що передбачає запровадження збору в Пенсійний фонд з продажу готівкової валюти у розмірі 15% суми угоди.

Верховна Рада відклала розгляд цього законопроекту на невизначений термін за пропозицією профільного комітету.

Після цього НБУ запропонував зменшити пенсійний збір з продажу готівкової валюти до 10%.

Необхідності вводити податок на продаж валюти на сьогоднішній день немає, вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: Тігіпко, валюти, законопроект, рада, податок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]