Вт, 2024-04-16, 19:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:33
Розібратися зі справою Павличенків пообіцяла Лутковська
Інші останні Кримінальні новини
Уповноважений з прав людини у Верховній Раді Валерія Лутковська впевнена, що викраденій сирійськими бойовиками українці Анхар Кочнєвій може допомогти тільки МЗС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми звернулися в Міністерство закордонних справ, отримали інформацію про те, що міністерство намагається всіма силами захистити інтереси громадянки України та про те, що нас буде інформувати. Думаю, що будь-яке інше втручання в даному випадку може тільки нашкодити Україні", - сказала Лутковська.

Омбудсмен зазначила, що іншим можливим способом її впливу на дану ситуацію могла б бути поїздка в Сирію і спроба переконати людей, які захопили українську журналістку, в тому, що не потрібно страчувати людину.

"Але я думаю, що навряд чи моя місія в такому випадку досягне успіху", - сказала Лутковська.

Нагадаємо, громадянка України Анхар Кочнєва була викрадена по дорозі з Тартуса в Дамаск 10 жовтня. Уряд України вже заявив, що робить все можливе задля звільнення співвітчизниці.

Сирійські повстанці розмістили в Інтернеті новий відеоролик, в якому вона розповідає про своє становище. Кочнєва, зокрема, розповіла, що працювала на російські спецслужби. Згідно з текстом, який виголошує українка, вона перекладала переговори російського офіцера на ім'я Петро Петров і його колег зі спецслужб Сирії.

У Сирії Кочнєва займалася активною пропагандистською діяльністю, неодноразово виступаючи в місцевих та закордонних ЗМІ зі словами підтримки режиму Башара Асада. Крім того, вона співпрацювала з низкою російських і українських ЗМІ, а також працювала перекладачем у знімальних бригад, які приїздили робити репортажі про Сирію.

11 грудня речник МЗС України Олександр Дикусаров заявив, що Україна вимагає негайно звільнити захоплену в Сирії громадянку України Анхар Кочнєву.

Лутковська пообіцяла розібратися зі справою Павличенків

У той же час Валерія Лутковська обіцяє перевірити заяву футбольних вболівальників Дмитра та Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді одного з райсудів Києва, про чинення на них тиску з метою змусити визнати свою провину.

"Потрібно з'ясувати, чи було застосовано тиск до цих людей, коли вони перебували ще в статусі підозрюваних", - сказала вона на прес-конференції в п'ятницю, 14 грудня, в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Лутковська зазначила, що коли омбудсмен відкриває провадження за скаргами громадян на порушення прав людини, то повинен упевнитися в тому, що саме було зроблено відповідними державними органами, і як прокуратура та суди реагували на скарги громадян.

Вона також повідомила, що звернення від батька і сина Павличенків надійшло в офіс омбудсмена 6 грудня. За її словами, в основному в ньому містяться прохання допомогти встановити невинність, що не входить до компетенції омбудсмена. Тому вона підкреслила, що у зв'язку з цим вона буде займатися лише тими фактами, викладеними у зверненні, які є в її компетенції.

Нагадаємо, увечері 21 березня 2011 року в Києві в під'їзді свого будинку на вул. Голосіївська був убитий суддя Шевченківського районного суду Сергій Зубков. На його тілі виявлено вогнепальні поранення, зокрема в голову, та три ножових поранення.

Характерно, що ще в березні 2011 року міліція заявляла про розкриття вбивства судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова.

Правоохоронцями було затримано Сергія і Дмитра Павличенків. Повідомлялося, що 48-річний Дмитро Павличенко є автором гнівного інтернет-звернення до судді, в якому писав, що суддя Зубков нібито незаконно виселив його з сім'єю з квартири, яка перебувала в історичному будинку, вирішивши суперечку на користь комерційної структури.

Після цього стало відомо, що жоден з п'яти свідків не впізнав вбивць у Дмитрові та Сергієві Павличенках.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1605 | Додав: adminA | Теги: Лутковська, справою Павличенків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]