Пт, 2024-04-19, 09:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:51
Розкрив план зі скидання Януковича Арсеній Яценюк
Інші останні Політичні новини

Опозиція розраховує одержати конституційну більшість після виборів у парламент 2012 року за рахунок мажоритарників від влади. Про це розповів лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк, передає "КоммерсантЪ-Украина".

"300 депутатів у нас з'явиться не тільки за рахунок наших прихильників і виборців, а й за рахунок тих, хто обирається по мажоритарці від влади - вони зрозуміють, що в округах їх порвуть за провальну політику влади, їм треба буде себе рятувати", - сказав він.

"Чесно зізнаюся: я не думаю, що ці депутати будуть думати про народ України, але вони почнуть рятувати себе й примкнуть до тих, хто сильніший, а сильнішими будуть ті, на чиєму боці буде народ, тобто ми. Так, наш план - це не одноходовка, він складний, я все розумію, але це приблизно той план, що зможе спрацювати", - додав Яценюк.

Він також зазначив, що більшість є одним з етапів плану з імпічменту президента.

"Що стосується Януковича і його команди, то я дозволю собі це сказати: вони не підуть - ні самі, ні навіть внаслідок демократичних виборів. Тому їх треба "піти".

"Є кілька етапів цієї операції. Першим є створення більшості в парламенті, не просто більшості, а в 300 голосів. Така більшість одразу збалансує Януковича, оскільки якщо з-під його контролю вийде парламент, одразу ж за ним піде судова влада, а потім і уряд", - пояснив Яценюк.

"І це навіть незважаючи на те, що він призначає членів Кабінету міністрів. Уряд, що не зможе затвердити бюджет, не буде мати підтримки в Раді, перестане бути ручним для Януковича, він почне розмовляти з парламентом", - додав Яценюк.

"Саме ця більшість ухвалить закон про порядок імпічменту президента. Я прекрасно розумію, що наступного дня Янукович його ветує, але я також розумію, що в нас набереться 300 голосів для подолання його вето", - додав Яценюк.

12 травня Об’єднана опозиція оприлюднила спільну Програму дій "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя". Документ зачитав на форумі в Києві лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк. Документ передбачає усунення від влади Віктора Януковича.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: Арсеній Яценюк, скидання Януковича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]