Чт, 2024-04-25, 15:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:32
розмови користувачів Facebook і Twitter збирається моніторити федрезерв США
Інші останні Новини світу

Постійним моніторингом соціальних мереж, в першу чергу Facebook і Twitter з метою виявлення громадської думки займатиметься Нью-Йоркський підрозділ Федрезерву США.

У заяві відомства мовиться, що соціальні мережі перетворилися на повномасштабні засоби масової інформації, а їхній аналіз і моніторинг необхідний для "створення ефективного каналу спілкування з широкими масами користувачів", повідомляє CyberSecurity.ru.

Програма моніторингу охопить "мільярди повідомлень і розмов" в соціальних медіа. Надалі на базі отриманих даних відомство проводитиме аналітичні дослідження, визначатиме настрої користувачів щодо тих або інших питань. Нагадаємо, що раніше Федрезерв офіційно моніторив тільки крупні традиційні засоби масової інформації.

Низка користувачів в блогах вже охарактеризували спроби інформаційного моніторингу як бажання уряду проводити нагляд за настроями, думками і особистим життям мільйонів людей. У самій ФРС говорять, що моніторинг - це не більше ніж спроба вибудувати ефективний канал зв'язку з громадськістю.

Згідно пропонованої концепції, всі отримані дані будуть охарактеризовані, як позитивні, нейтральні або негативні. На підставі досліджень думок відомство будуватиме свою подальшу роботу.

Раніше низка інвестиційних компаній на Уолл Стріт зайнялися моніторингом Facebook і Twitter з метою надання трейдерам оперативних даних, які б допомогли в ухваленні інвестиційних рішень.

А ось британський уряд роздумує над можливістю блокування в країні інтернет-сервісів і соціальних мереж у випадку, якщо в мережах спостерігатимуться радикальні настрої.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1232 | Додав: nowyny | Теги: Facebook і Twitter | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]