Чт, 2024-03-28, 17:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
Розпочалися міжнародні військові навчання на Хмельниччині
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

На Хмельниччині розпочалися міжнародні військові навчання

У військових навчаннях «Чисте небо» візьмуть участь повітряні сили США та восьми інших країн.

У понеділок, 8 жовтня, на аеродромі у Старокостянтинoві, що на Хмельниччині, розпочалися військові навчання «Чисте небо», у яких у яких будуть задіяні повітряні сили країн-учасників НАТО.

За повідомленням прес-служби ЗСУ, навчання проводитимуть протягом 08-19 жовтня у Старокостянтинові Хмельницької області (бойова авіація), а також на аеродромі «Гавришівка» у Вінницькій області (тут базуватиметься транспортна авіація). У навчаннях окрім України прийматимуть участь ще дев’ять країн, а саме: Бельгії, Великої Британії, Данії, Естонії, Нідерландів, Польщі, Румунії та США.

До України прибули американські винищувачі F-15 для участі у навчаннях

Метою навчань є підвищення рівня підготовки екіпажів під час виконання тактичних задач у коаліційному середовищі, підвищення рівня взаємосумісності з повітряними силами США та інших країн-членів НАТО при веденні спільних повітряних операцій по забезпеченню захисту повітряного простору, ефективному спільному управлінню і контролю, пошуку і порятунку особового складу, аеромедичної евакуації та забезпеченню кіберзахисту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: міжнародні військові навчання, Хмельниччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]