Чт, 2024-04-25, 22:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:12
Розпочався опалювальний сезон в Україні
Інші останні Економічні новини

В Україні почався опалювальний сезон. Зокрема, Житомирська область сьогодні 11 жовтня ввімкне тепло у закладах соціальної сфери – дитячих садках, школах та лікарнях. А вже від 12 жовтня там почнуть опалювати житловий фонд. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

Львів, Тернопіль, Полтава, Хмельницький та Суми увімкнуть тепло у квартирах також сьогодні, 11 жовтня. Київ вже гріє соціальні заклади, а ось житлові будинки стануть теплішими тільки 12 жовтня. Як повідомляє прес-служба КМДА, мер Києва Віталій Кличко розпорядився розпочати процес підключення до теплопостачання житлових будинків у столиці.

"Оскільки температура повітря знижується, і в наступні дні середньодобова температура буде нижчою за +8 градусів, ми вирішили, що вже необхідно розпочати подачу тепла в житлові будинки. Оскільки технологічний процес запуску системи потребує певного часу", - зазначив Кличко.

Згідно з повідомленням, заклади соціальної сфери - лікарні, поліклініки, школи, та дитсадки – підключати до теплопостачання в столиці розпочали з 10 жовтня.

"Підключення до тепла житлових будинків, відповідно до графіку, поданого ПАТ "Київенерго" та ТОВ "Єврореконструкція", мало початися 17 жовтня", - йдеться у повідомленні.

"Втім, за рішенням міської влади, теплопідприємства повинні розпочати подачу теплоносія в оселі киян з 12 жовтня", - повідомляє прес-служба.

Що ж стосується інших регіонів, зокрема, сіл та містечок, то там за ввімкнення опалення відповідають особисто голови райдержадміністрацій. Тобто вони ухвалюють рішення, коли саме розпочинати опалювальний сезон. Мають враховувати погодні умови – якщо надворі нижче 8 градусів тепла протягом трьох діб.

Київська міськдержадміністрація оприлюднила список житлових будинків, які не підключені до інженерних мереж та не готові до початку опалювального сезону. Згідно з повідомленням прес-служби міськдержадміністрації, до переліку увійшли 40 незаконних об'єктів будівництва, що належать скандальному забудовнику Анатолію Войцехівському.

"За дорученням мера Києва Віталія Кличка, управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату Київської міськдержадміністрації оприлюднило перелік будинків, які неможливо підключити до комунікацій, і, відповідно, вони не готові до проходження опалювального сезону. Так, зокрема це стосується будівництва житлових будинків (недобудов) Анатолія Войцехівського", - зазначено в повідомленні.

За словами заступника глави міськдержадміністрації Петра Пантелєєва, наведеними в повідомленні, ситуація ускладнена тим, що продаж квартир в даних об'єктах триває, незважаючи на те, що вони не підключені до мереж.

Як повідомлялося з посиланням на прес-службу депутатської фракції "Солідарність" у Київраді у вересні міськдержадміністрації створила комісію для вирішення питання підключення до комунікацій житлових будинків, незаконно побудованих компаніями Войцехівського.

Кличко звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням прискорити розслідування провадження стосовно забудовника Войцехівського, зокрема, в зв'язку з наближенням опалювального сезону.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України від 15 липня 2016 року вручила київському забудовнику Войцехівському повідомлення про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, організації організованого злочинного угруповання та інших злочинах, і затримала його.

Генпрокуратура погодила повідомлення про підозру Войцехівському за фактом створення організованої злочинної групи для самовільного зайняття земельної ділянки територіальної громади Києва на вул. Закревського, 42, і будівництва житлового комплексу (РК) "Перлина Троєщини", заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

У 2015-2016 роках з метою об'єктивності розслідування Генпрокуратура об'єднала всі 46 проваджень, зареєстрованих з 26 листопада 2012 року щодо діяльності Войцехівського.

Встановлено, що він спільно з учасниками злочинного угруповання в 2004-2013 роках придбав частки в статутних капіталах 12 підприємств (у 2014 році ці частки переоформлені на підставних осіб). За допомогою зазначених підприємств злочинне угруповання самовільно захопило земельні ділянки під будівництво 40 об'єктів, яке триває без дозвільних документів і пов'язане з привласненням коштів інвесторів. Деякі з цих об'єктів введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів, незаконно реєструються в Державному реєстрі нерухомого майна.

Тим часом синоптики попереджають про суттєве похолодання в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: україна, опалювальний сезон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]