Чт, 2024-04-18, 08:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
Розробити нову стратегію підтримки України Рада закликає ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Рада закликає ЄС розробити нову стратегію підтримки України

Верховна Рада закликає інституції Європейського Союзу сприяти максимальному використанню можливостей інтеграції України у внутрішній ринок ЄС та розробити нову стратегію підтримки Києва.

Відповідну постанову №8551 "Про Звернення Верховної Ради України до інституцій ЄС щодо поглиблення співробітництва між Україною та Європейським Союзом" підтримали  233 нардепи.

ВРУ очікує від ЄС підтвердження "стратегічної ролі України як держави-партнера для постачання газу до Європейського Союзу". Парламентарі наголосили на необхідності подальшого тиску на РФ для надання її згоди в Раді Безпеки ООН на розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, насамперед уздовж українсько-російського державного кордону.

Метою прийняття цього звернення є також привернення уваги європейських інституцій напередодні ХХ саміту Україна-ЄС до необхідності посилити тиск на Росію для звільнення українських політв’язнів. Також Україна закликає ЄС вжити заходів для унеможливлення будівництва газопроводу "Північний потік-2".

На ХХ саміті Україна-ЄС у Брюсселі сторони обговорять імплементацію Угоди про асоціацію, виконання Мінських домовленостей та підтримку держави в умовах російської агресії.

Серед пріоритетів відносин Україна-ЄС на 2018 рік на саміті йтиметься про реформи децентралізації, державного управління, боротьбу з корупцією, верховенство права, економічний розвиток та про енергетику.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: рада, ЄС, нова стратегія підтримки України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]