Чт, 2024-04-18, 17:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:29
Розширити формат дійства планують організатори Всеукраїнського фестивалю молодої режисури
Інші останні Культурні новини
Організатори Всеукраїнського фестивалю молодої режисури планують розширити його формат. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" повідомив художній керівник Молодого театру Андрій Білоус, передає zn.ua.

"Сподіваюся, фестиваль молодої режисури житиме. Ми сподіваємося розширити його формат. Робоча назва - "Молодий театр. Молодий фестиваль". Хочемо, щоб у рамках цього фестивалю було презентовано найкращі не тільки режисерські роботи молодих, а й акторські. Щоб молодь заявляла у нашій фестивальній афіші і цікаві інноваційні театральні проекти", - сказав Білоус.

Водночас він підкреслив, що фестиваль потребує допомоги держави. "І насправді, це такі копійки, про які навіть соромно говорити. Для масштабів держави це суща нісенітниця. І все ж будь-яка важлива справа вимагає коштів. І зусиль", - підкреслив він.

У новому сезоні також анонсують ще один проект - "Молодий театр. Молода поезія". В основі - ідея "переклик часів": рання поезія Тараса Шевченка і вірші молодих українських поетів початку XXI століття.

На думку Білоуса, "щоб розчути Шевченка, ми повинні почути і наш час". Яких конкретно поетів буде запрошено на цей вечір, театр поки що не афішує, але сценарний хід вечора полягає ось у чому: молоді актори Молодого читають романтичні вірші раннього Шевченка та запрошують на сцену наших поетів-сучасників вже зі своїми віршами. Таким чином, очевидно, буде реалізована ідея про спадкоємність. Прем'єру проекту заплановано на березень, коли буде широко відзначатися 200-річчя з дня народження великого Кобзаря.

Нагадаємо, що 13 вересня в Києві відкрився Міжнародний фестиваль ГогольFest-2013. Цього року ГогольFest відбувається з 13 по 22 вересня і розташовується на занедбаному експериментально-механічному заводі (неподалік станції метро Видубичі).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: організатори Всеукраїнського фестив | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]