Пт, 2024-04-19, 03:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
Розширити свої межі на дві тисячі гектарів хоче столиця
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Столиця хоче розширити свої межі на дві тисячі гектарів. Такий проект землеустрою затвердила сьогодні екологічна комісія Київради.

Ділянки, загальною площею з невеличке місто, будуть приєднані з боку Вишгорода, Броварів, Борисполя, Ірпеня та Білогородки. Крім того, частиною столиці стане скандально відоме селище Коцюбинське. Сільраду, депутати якої поділили між собою ліс, ліквідують. Натомість до територій Київської області відійде ділянка в Бориспільскому та Обухівському районах.

У планах на найбільшій площі - у Вишгородському районі - розбудувати дніпровський водозабір, а з боку Борисполя, де Південні Осокорки, - звести житлові будинки. Однак спершу проект рішення мають погодити київські міські та обласні депутати, а згодом - затвердити парламент. Таким чином, за найоптимістичнішими прогнозами столичну прописку жителі Коцюбинського зможуть отримати не раніше наступного року.

Денис Москаль, голова комісії Київради з екологічної політики:

- Комунальні тарифи стануть нижчими, київськими, проїзд буде внутрішньо міським. Тому я впевнений , що жителі Коцюбинського будуть щасливі від цього. Не так як чиновники, , звичайно, чиновники, мрія яких голуба про дерибан чотирьох тисяч гектарів заповідного лісу не збудеться.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: межі, столиця, дві тисячі гектарів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]