Ср, 2024-04-24, 16:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:24
Розслідування НАБУ - Розенблат, "бурштинова" справа і хабарі
Інші останні Кримінальні новини

Розенблат, "бурштинова" справа і хабарі– розслідування НАБУ

Народний депутат України Борислав Розенблат давав хабарі суддям та прокурорам Житомирщини, аби ті приймали вигідні дня нього рішення у «бурштиновій» справі.

Це випливає з розслідування Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як зазначається, рішення суддів про позбавлення інших компаній ліцензій на законну діяльність нардеп купував, з метою витіснення можливих конкурентів із ринку.

Сам Розенблат у спілкуванні з агентом НАБУ пояснив, що ліцензії, видані Держгеонадрами компаніям, що інвестують у георозвідку, можливо скасувати лише через суд. Таке втручання за начебто проханням агента відомства коштувало 25 тисяч доларів.

"Я почав пробивати за допомогою твоїх грошей, я почав платити за все прокурорам, судам. Твої гроші зробили диво, тому що ми загнали їх в кут: по судам, і по прокуратурах", – сказав Розенблат у відеоролику знятому під час проведення спецоперації НАБУ і САП.

У ході розслідування стало відомо, що усі судові справи, пов’язані зі скасуванням спецдозволів, відбувалися за поданням заступника прокурора Житомирщини.

Як повідомляв Укрінформ, спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме у Солом`янському райсуді столиці про обрання для народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова запобіжних заходів у вигляді застави, а також проситиме зобов'язати їх здати закордонні паспорти.

Минулого місяця детективи НАБУ затримали охоронця народного депутата під час отримання хабара. Хабар у розмірі 200 тисяч доларів США чоловік нібито отримав за вирішення питання з ліцензування видобутку бурштину.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 653 | Додав: adminA | Теги: Набу, хабарі, бурштинова справа, Розенблат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]