Сб, 2024-04-20, 05:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:23
Розслідування обставин смерті композитора Володимира Івасюка ГПУ відновила
Інші останні Кримінальні новини

Генеральна прокуратура України скасувала незаконну постанову слідчого про закриття кримінальної справи за фактом смерті відомого українського композитора Володимира Івасюка, якого знайшли повішеним у лісі неподалік Львова. Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

"Враховуючи значний суспільний резонанс, який свого часу викликала і наразі турбує громадськість загадкова смерть композитора, а також з метою повного, всебічного і неупередженого дослідження всіх обставин смерті Івасюка, необхідність перевірки на причетність до позбавлення його життя певного кола осіб, Генеральною прокуратурою скасовано постанову про закриття кримінальної справи", - повідомили в Головному управлінні Генпрокуратури.

Таке рішення було прийнято за результатами розгляду звернення члена Консультативної ради при Генеральній прокуратурі України.

Розслідування причин та обставин смерті композитора доручено досвідченим слідчим.

Нагадаємо, органами прокуратури в 1979-1980 роках, а також протягом 2009-2012 років проводилося досудове слідство у кримінальній справі за фактом смерті Івасюка, за результатами якого в листопаді 2012 року справу необґрунтовано закрито через відсутність складу злочину.

8 травня 1979 року 30-річний Володимира Івасюка було знайдено мертвим у Брюховицькому лісі піді Львовом, офіційною версією смерті назвали самогубство.

Івасюк - видатний український композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики, автор 107 пісень, зокрема "Червоної Рути" і "Водограю".


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: ГПУ відновила, обставин смерті композитора Володим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]