Ср, 2024-04-24, 12:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
Розслідування по Манафорту не просунулося, потрібні додаткові докази - Холодницький
Інші останні Кримінальні новини

У Спеціалізованої антикорупційної прокуратури немає підстав для оголошення підозри тим чи іншим особам за епізодом незаконних грошових виплат з тіньової каси "Партії регіонів" американському політтехнолога Полу Манафорту.

Про це повідомив глава САП Назар Холодницький в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

За його словами, за минулі три місяці розслідування по епізоду нелегального отримання Манафортом коштів від "Партії регіонів" так і не просунулася, а особистість людини, який розписувався в "амбарний книзі" ПР за отримання грошей нібито для Манафорта, експертам встановити не вдалося.

"Всі підписи більш-менш схожі. Але хто розписувався - невідомо, там просто підпис. Це просто розчерк невідомо кого. На сьогодні підстав для оголошення підозри, тим більше Манафорту, немає", - зазначив Холодницький.

Глава САП при цьому звернув увагу на те, що підписів самого Манафорта в документах "чорної бухгалтерії" ПР немає.

"Зверніть увагу, що там, в "амбарний книзі", є тільки прізвище Манафорт. І немає жодного його підпису. Завтра можуть з'явитися такі ж скани, тільки по Валентині Самар (журналіст "Дзеркала тижня" - ред) на три мільйони доларів. Може ж таке бути? Або по Холодницькому, або по Ситнику. Дуже вигідно зараз робити такі скани", - підкреслив він.

У той же час, глава САП повідомив, що розслідування справи про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів вимагає додаткових доказів.

"Сама по собі "чорна бухгалтерія" не може бути доказовою базою. Вона повинна бути відправним елементом, який в сукупності даних підтверджує, що у тих, хто отримував з неї гроші, відбувалося незаконне збагачення, - сказав Холодницький. - Треба якісно провести слідство, зібрати весь комплекс доказів. тоді набори слів і букв стануть підозрою. Коли це буде виконано, тоді підозра неодмінно буде підписано, вручено, і справа піде в суд".

Холодницький нагадав, що САП веде справи, які не можуть "розтягуватися на роки".

"Наша категорія справ - це не той випадок, коли ми оголошуємо про підозру, а потім наслідок розтягується на роки, як колись було в ГПУ або інших органах. Наші категорії справ такі, що, якщо є підозра, - відступати нікуди. Підозра означає, що фактично 90% всієї справи вже розслідувано", - зазначив Холодницький.

НАБУ 30 травня початок розслідування за заявою колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Тріпак, який передав в Бюро документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів на суму майже 2 млрд доларів колишнім і нинішнім чиновникам. Процесуальне керівництво у справі про "чорної бухгалтерії" Партії регіонів здійснює Холодницький.

Також детективи НАБУ отримали додаткові докази здійснення нелегальних виплат з "чорної каси" "Партії регіонів" Полу Манафорту, який раніше працював з українським екс-президентом Віктором Януковичем, а в подальшому - займався виборчою кампанією новообраного президента США Дональда Трампа.

31 травня народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив дані, що свідчать про виділення "Партією регіонів" великих сум на діяльність партії "Наша Україна" і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії в 2012 році.

У документах також був американський лобіст і політтехнолог Пол Манафорт, який був змушений піти з передвиборного штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа через скандал з "чорною бухгалтерією". НАБУ підтвердила наявність імені Манафорта серед списків "чорної бухгалтерії" ПР, згідно з якими він отримав 12,7 мільйона доларів. Зараз у цій справі ведеться розслідування.

Президент РФ Володимир Путін провів таємну зустріч з Януковичем в зв'язку з розкриттям інформації про отримані Манафортом майже 13 млн доларів з "чорної каси" "Партії регіонів".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 760 | Додав: adminA | Теги: додаткові докази, Холодницький, Манафорт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]