Пт, 2024-03-29, 12:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:31
Розвідка США: Українська демократія в облозі
Інші останні Політичні новини

Під керівництвом Віктора Януковича українська демократія опинилася в облозі, Київ все більше і більше наближається до авторитаризму. Про це заявив директор Національної розвідки США Джеймс Клаппер, виступаючи в середу у Конгресі з доповіддю про загрози американській безпеці, передає Радіо "Свобода".

За його словами, ув’язнення Юлії Тимошенко є лише одним прикладом цієї тенденції.
Такий розвиток подій створює виклики американським інтересам, заявив Клаппер.
Як зазначає радіо, про Україну йдеться на 23-й сторінці його доповіді.
Сенатор Джін Шагін, яка вела слухання, зазначила, що політично вмотивовані судові процеси та переслідування опозиції вже коштували Україні дорого, адже підписання договору з ЄС про зону вільної торгівлі затримано саме через ув’язнення Тимошенко.
"Україні буде неможливо поглиблювати відносини з Заходом, допоки пані Тимошенко залишається за ґратами. Вона має бути звільнена", - заявила сенатор Шагін.
Як відомо, слухання про Україну відбулося під егідою Комітету з питань закордонних справ Сенату США. На них виступила й донька екс-прем’єра України Євгенія Тимошенко.
1 лютого в підкомітеті з європейських справ Комітету з питань закордонних справ Сенату США відбулися слухання на тему "Україна на роздоріжжі: що поставлено на карту для США і Європи".
Зазначимо, що донька екс-прем'єра Євгенія заявила, що життя її матері в небезпеці, й уже "настав критичний момент", про що вона має намір повідомити європейським лідерам.
Опозиція знову буде намагатися декриміналізувати "статті Тимошенко"
У Верховній Раді знову зареєстрували законопроект, що передбачає декриміналізацію статті 365 КК, за якою була засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко, та статті 364. Про це в четвер пише газета "КоммерсантЪ-Україна".
Керуючись резолюцією Парламентської асамблеї Ради Європи, депутати пропонують вилучити з переліку посадових осіб, які можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за цими статтями, президента, прем'єра й міністрів.
Проект зареєстрували депутати Віктор Швець і Юрій Прокопчук. Вони пропонують перейменувати ст.364 замість "зловживання владою" - "зловживання повноваженнями", а в статті ст.365 КК замість "перевищення влади" - "перевищення повноважень".
Головне ж нововведення стосується осіб, які не можуть бути притягнуті до відповідальності за здійснення цих злочинів: "До посадових осіб у статтях 364, 365 цього кодексу не належать президент, прем'єр й інші члени Кабінету міністрів".
Напередодні президент Віктор Янукович заявив, що законодавство буде приведено до європейських стандартів, однак у Партії регіонів не вбачають підстав для декриміналізації зазначених статей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1166 | Додав: nowyny | Теги: янукович, США, демократія, облога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]