Пт, 2024-03-29, 15:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:22
Румунія зможе приєднати Молдову, коли та увійде до складу ЄС - Бесеску
Інші останні Новини світу
Передумовою об'єднання Молдови і Румунії стане входження республіки до складу Європейського Союзу. Про це в інтерв'ю виданню Romania Libera заявив відсторонений президент сусідньої держави Траян Бесеску, пише Moldnews.

За його словами, "попереднім кроком (до об'єднання), якщо воно матиме місце, стане входження Республіки Молдова в Європейський Союз, бо тоді кордони вже не будуть нічого означати, і ми подивимося, що можемо зробити в подальшому. Але метою Румунії має залишатися входження Молдови до ЄС".

У той же час політик не наважився розвивати цю думку, зауваживши, що "давайте, вона увійде в ЄС, і тоді подивимося".

"До цього моменту треба, щоб не вийшли ми, через цих (виконувача обов'язків президента) Кріна Антонеску і (прем'єр-міністра) Віктора Понта", - сказав він.

6 травня президент Молдови Ніколає Тимофті заявив, що Республіка Молдова і Румунія повинні уникати широкого обговорення питання про об'єднання двох держав.

"Народи Молдови і Румунії повинні усвідомлювати необхідність цього процесу, а бажання об'єднання повинне бути висловлене легальним шляхом, у рамках референдуму: якщо громадяни висловляться за об'єднання, то ми нічого не зможемо заперечити, якщо ж вони на референдумі висловляться проти, то заперечити також не буде чого", - заявив Тімофті.

А торік стало відомо, що політики Молдови підтримували інтеграцію Республіки Молдова в ЄС через об'єднання з Румунією з можливістю повернення Придністров'я Україні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1040 | Додав: adminA | Теги: Бесеску | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]