Пт, 2024-04-19, 20:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Румунська соціальна драма стала переможцем Берлінале-2013
Інші останні Новини світу
Головний приз 63-го Берлінського кінофестивалю - "Золотого ведмедя" - отримала румунська соціальна драма "Поза ембріона" режисера Калин Пітер Нецер, повідомило журі на чолі з режисером Вонгом Кар-Ваем, повідомляє Корреспондент.net.

Як стало відомо, найкращим режисером було названо Девід Гордон Грін, автор фільму "Повелитель лавин".

Приз за видатні художні досягнення в області операторської майстерності отримав Азіз Жамбакієв, оператор казахського фільму "Уроки гармонії".

Гран-прі журі отримала документальна драма Даніса Тановича "Випадок з життя збирача заліза", в якій циганська пара Сенаде Аліманович і Назіф Мужич, що живуть на околиці Боснії, відобразили своє непросте життя. Сам циган, непрофесійний актор Мужич при цьому був удостоєний "Срібного ведмедя" за виконання кращої чоловічої ролі.

Жіноча нагорода за акторську майстерність дісталася Пауліні Гарсії, яка зіграла головну роль у фільмі "Глoрія" чилійця Себастьяна Леліо. Картина Леліо також отримала приз екуменічного журі.

Премія Альфреда Бауера за відкриття нових шляхів у мистецтві дісталася фільму французького режисера і кінокритика Дені Коте "Вік та Фло побачили ведмедя", що розповідає про складнощі нового життя, яке намагається почати пара лесбіянок.

Спеціальної згадки журі також були удостоєні стрічка про чорношкіру матір-одиначку "Лейла" Фурі Пії Маре і картина Гаса Ван Сента "Земля обітована".

Приз за найкращий сценарій дістався знаменитому іранському режисерові, який перебуває під домашнім арештом і має від іранського уряду заборону на професійну діяльність, Джафару Панахі, чия спільна з іншим режисером Камбузією Партові робота "Закрита завіса" була показана в основному конкурсі Берлінале.

Нагадаємо, 63-й міжнародний кінофестиваль "Берлінале" в 2013 році проходив з 7 по 17 лютого. У конкурсній програмі брали участь 400 фільмів з 70 країн світу.

В рамках конкурсу Україна представила відреставровану кінокласику й нові фільми.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1091 | Додав: adminA | Теги: переможцем Берлінале-2013, Румунська соціальна драма | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]