Чт, 2024-04-25, 08:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:23
Саакашвілі: 2 травня одесити показали приклад толерантності і миру. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що 2 травня одесити показали всьому світу свою толерантність і організованість.

Про це Саакашвілі сказав у понеділок 2 травня пізно ввечері на екстреному брифінгу передає УНІАН.

Саакашвілі: частина сил Національної гвардії і Нацполіції залишаться в Одесі до 10 травня

Даний захід відбувся в центрі міста - біля пам'ятника Дюку де Рішельє, біля Потьомкінських сходів.

"Всупереч усім побоюванням сьогоднішній день пройшов в місті спокійно і мирно. Хочу подякувати одеситам і сказати: "Ви найкращі. Ви показали всьому світу те, чим завжди славилися одесити - привітність, толерантність і зрілість", - сказав глава ОДА.

Він підкреслив, що Одеса прагне економічного розвитку, спокою, чекає інвесторів, гостей, відпочивальників і з оптимізмом дивиться в майбутнє.

"Одеса - мирне місто. Сьогодні самі одесити зірвали плани заїжджих гастролерів, столичних олігархів, у деяких з яких в кишені - російський паспорт. Деякі з них є відкритими адептами "руського міра". Вони прибули на приватному літаку, який купили на награбовані в українського народу гроші, щоб влаштувати свою чорну месу", - сказав Саакашвілі.

Він акцентував, що плани, які виношували "непрохані гості", зірвалися, їх не пустили в місто, причому, не пустили самі одесити.

"Вони повинні запам'ятати раз і назавжди: Одеса - не іграшка, не фішка в планах ворогів України і планах людей, які хотіли б підірвати мир в Україні, зруйнувати країну", - підкреслив голова обладміністрації.

Він додав, що Одеса рада всім гостям, які приїжджає з добрими намірами, але нікому не дозволить привозити сюди біль, насильство, безперспективність і катастрофу.

Саакашвілі висловив жаль з приводу того, що біля Куликового поля помер 79-річний чоловік.

Також голова ОДА подякував за професійну злагоджену роботу особовому складу Національної поліції, Національної гвардії, в тому числі бійцям полку "Азов", завдяки присутності яких на вулицях міста стало значно спокійніше.

Відзначивши, що певні проблеми, природно, залишаються, але сьогоднішній день в Одесі продемонстрував, що "у нас є майбутнє і українська державність це показала".

"Одеса завжди буде багатомовною, багатоетнічною, але при цьому - патріотичною, українською. Буде локомотивом для всієї України ... Одесити показали сьогодні приклад толерантності, миру і організованості", - заявив Саакашвілі.

Нагадаємо, 1 травня Саакашвілі на брифінгу заявив, що в Одесі 2 травня провокатори хочуть "прикритися" політиками та постраждалими 2 роки тому сім'ями, використовуючи апробовану Росією в анексованому Криму тактику - "попереду старі, жінки і діти, а за ними спецназ і війська". Він зазначив, що приїхати і висловити свою думку - особиста справа кожного, але акцентував на небажаності, будь-ким використовувати трагедію дворічної давнини для піару.

2 травня в аеропорту "Одеса" проукраїнські активісти заблокували прибулих в місто депутатів Верховної Ради від "Опозиційного блоку", які збиралися виступати на Куликовому полі. Через кілька годин депутатам довелося вилетіти з Одеси.

Саакашвілі: частина сил Національної гвардії і Нацполіції залишаться в Одесі до 10 травня

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, частина прибулих сил Національної гвардії і Нацполіції залишаться в Одесі по 10 травня.

Він зазначив, що бійці, які прибули в Одесу раніше, розміщені на базах в межах міста і в передмісті.

Як зазначив Саакашвілі, напередодні, 1 травня, він відвідав місця дислокації військових і поліцейський, привітав їх з Великоднем.

"Це відмінні мотивовані хлопці", - сказав Саакашвілі. Відзначивши, що на нього справили гарне враження бійці полку "Азов".

Він підкреслив, що декому не сподобалася присутність "Азова" в місті.

"Люди, яким не подобаються українські військові, не повинні жити в Україні... Переважна більшість одеситів зустріли хлопців радо, з ентузіазмом і дякували за забезпечений спокій", - заявив глава ОДА.

Відзначимо, під час масових акцій в Одесі громадський порядок забезпечували понад 3 тисячі правоохоронців, з яких половина - сили з Києва та інших регіонів України.

Довідка. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 осіб, постраждали близько 200. Почалися зіткнення в центрі міста, де були застрелені кілька людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: 2 травня, Саакашвілі, приклад толерантності і миру, одесити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]