Пт, 2024-03-29, 16:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:36
Сакварелідзе - ГПУ оголосила конкурс на посади місцевих прокурорів
Інші останні Офіційні новини

Генеральна прокуратура України починає реорганізацію системи місцевих органів прокуратури шляхом проведення чесного і прозорого конкурсного відбору. Про це на прес-конференції заявив заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, передає Укрінформ.

Прийом документів на заміщення 700 керівних посад у місцевих прокуратурах триватиме з 20 липня по 2 серпня, повідомив Сакварелідзе.

"В Академії прокуратури у місті Київ прийматимуть заяви від бажаючих стати місцевими прокурорами та їх заступниками з Київської, Вінницької, Рівненської, Житомирської, Чернігівської та Черкаської областей", - сказав він.

Загалом по всій Україні існуватиме п`ять центрів, де прийматимуться заявки від бажаючих потрапити у керівний склад місцевих прокуратур. Такими осередками будуть Київ, Львів (об`єднуватиме Львівську, Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Тернопільську, Чернівецьку і Хмельницьку області), Одеса (об`єднуватиме Одеську, Миколаївську, Кіровоградську і Херсонську області), Харків (об`єднуватиме Харківську, Полтавську, Сумську і Луганську області) і Дніпропетровськ (об`єднуватиме Дніпропетровську, Запорізьку і Донецьку області).

Сакварелідзе закликав усіх бажаючих подавати резюме у центри прийому документів, адреси яких невдовзі оприлюднять на сайті Генпрокуратури. Для того, щоб взяти участь у конкурсі, зовнішні кандидати, які вперше мають намір працювати в органах прокуратури, повинні мати вищу юридичну освіту, досвід роботи за фахом від 5 років; що стосується працівників органів прокуратури, які виявили бажання взяти участь у конкурсі, їх стаж роботи повинен бути не менше 3 років.

Говорячи про умови конкурсу, Сакварелідзе зазначив, що кандидати повинні пройти тест на професійні знання, тест на загальні здібності, психометрический тест і співбесіди.

"Я думаю, що це історичний процес для України. Ми відкриваємо двері для наших працівників, у яких не було можливості своїм інтелектом і можливостями досягати професійного зростання в прокуратурі, і для решти професіоналів і юристів", - резюмував він.

Сакварелідзе прогнозує, що після оптимізації органів прокуратури зарплата місцевих прокурорів складе мінімум 15 тис. грн.

"За нашими підрахунками, після скорочення кадрів зарплата буде мінімум 15 тисяч, залежно від посади", - сказав Сакварелідзе.

Він зазначив, що орієнтовно до середини грудня після завершення конкурсу серед кандидатів на посади керівників місцевих прокуратур та їх заступників місцеві прокуратури почнуть працювати в новому складі.

У результаті реформи з 639 районних, міських та міжрайонних прокуратур буде сформовано 178 місцевих прокуратур, число співробітників яких зменшиться з 7 тис 980 осіб майже до 5 тисяч.

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада остаточно ухвалила закон про прокуратуру. Тоді Сакварелідзе заявляв, що це дозволить скоротити кількість районних прокурорів до 700 осіб, які будуть обиратися шляхом відкритого конкурсу.

14 липня президент України Петро Порошенко підписав поправки до закону про прокуратуру, що дасть можливість очистити відомство від корупціонерів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 946 | Додав: adminA | Теги: Конкурс, Сакварелідзе, посади місцевих прокурорів, ГПУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]