Чт, 2024-04-18, 09:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:59
Сакварелідзе - схеми прокурорів Корнійця і Шапакіна лише "верхівка айсберга"
Інші останні Кримінальні новини

В ході проведення досудового розслідування стало очевидно, що масштаб і діапазон незаконної діяльності одного зі спійманих на хабарі прокурорів набагато ширше, ніж спочатку можна було припустити. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе.

"Мене часто запитують про те, коли ж справу передадуть до суду. Хочу заспокоїти всіх представників громадськості – ми щоденно активно працюємо над цим. На жаль, "кришування" виявленої нами схеми і вимагання грошей від представників підприємства з видобутку піску виявилися лише "вершиною айсбергу". Під час досудового розслідування стало очевидно, що масштаб і діапазон незаконної діяльності одного з фігурантів набагато ширший, ніж можна було припустити", - написав Сакварелідзе.

За його словами, зараз розпочався процес ознайомлення адвокатів з матеріалами слідства. Після цього слідчі проведуть серію повторних допитів, з урахуванням всіх виявлених обставин, щоб краще зрозуміти позицію захисту. "Далі ми відкриємо матеріали досудового розслідування і ознайомимо з ними сторону провадження", - написав заступник генпрокурора.

Сакварелідзе висловив припущення, що у разі, якщо обвинувачувана сторона не буде штучно затягувати процес ознайомлення з матеріалами провадження, є всі шанси, що його буде передано до суду "в найкоротші терміни".

Як відомо, заступник прокурора Київської області Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Шапакін були затримані 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ. У них були знайдені значні суми грошей, а також діаманти.

За даними прес-центру СБУ, в затриманих вилучено близько 500 тис. доларів та коштовності. Встановлено, що вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у Шапакіна було вилучено 400 тис. доларів, а в Корнійця - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова.

Обом затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Печерський райсуд Києва обрав Корнійцю запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. 31 липня Корнієць вийшов із СІЗО після внесення застави.

16 липня генпрокурор Віктор Шокін звільнив Шапакіна та Корнійця з органів прокуратури.

21 липня Апеляційний суд Києва зберіг Шапакіну запобіжний захід у вигляді арешту та змінив право внесення застави у розмірі 6,4 млн грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: Сакварелідзе, верхівка айсберга, схеми прокурорів Корнійця і Шапакін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]