Пт, 2024-04-19, 21:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:11
Саміт Україна-ЄС перенесли. Безвізовому режиму нічого не загрожує
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Запланований на 19 травня 2016 року саміт Україна-ЄС за домовленістю сторін було перенесено на вересень місяць, проте точна дата ще буде уточнюватися на зустрічі високого рівня в Брюсселі, яка, як очікується, відбудеться в кінці червня, заявляють в адміністрації президента України.

"За спільною домовленістю президентів України, Європейської ради та Єврокомісії, прийнято рішення про перенесення саміту з 19 травня на вересень", - сказав заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, додавши, що остаточно ця дата буде уточнюватися після зустрічі високого рівня в Брюсселі в кінці червня.

"Нову дату саміту буде узгоджено під час запланованої зустрічі високого рівня в Брюсселі між президентом України та лідерами ЄС напередодні червневого Європейської ради, який відбудеться 28-29 червня", - сказав він.

Процедури з впровадження безвізового режиму не будуть загальмовані через перенесення саміту Україна-ЄС, заявив Єлісєєв, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Немає жодної прив’язки між датою проведення саміту і перспективами безвізового режиму", - заявив він.

"М’яч зараз на боці Європарламенту і Ради ЄС. Україна виконала всі можливі і неможливі вимоги, і тепер ми чекаємо, що Євросоюз пришвидшить свої процедури (для фактичного скасування віз).

Хочу додати. Інформація ЗМІ про те, що ЄП проголосує у вересні – це не зовсім вірна інформація. Ми вже отримали запевнення представників Європарламенту про те, що вони пришвидшать процедури", - наголосив Єлісєєв.

Заступник глави АП підкреслив, що політичне рішення про скасування віз вже ухвалене і він не бачить перепон для швидкого проходження процедур в Європарламенті.

"Це питання має пройти через два комітети. В цех комітетах переважна більшість – наші партнери і я не думаю, що там виникнуть питання", - заявив він.

Нагадаємо, 20 квітня Єврокомісія поінформувала, що запропонувала Європарламенту і Раді ЄС скасувати візи для громадян України.

Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року, в якій, зокрема, підтверджено, що Україна виконала всі критерії за Планом дій щодо візової лібералізації

Після ухвалення відповідної пропозиції Європейським парламентом і Радою ЄС громадяни України з біометричними паспортами більше не потребуватимуть візи для здійснення короткострокових подорожей (до 90 днів) до країн Шенгенської зони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: саміт Україна-ЄС, безвізовий режим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]