Вт, 2024-04-23, 16:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:00
Саміт Україна-ЄС відбудеться за будь-якої політичної погоди- МЗСУ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Запланований на 19 грудня в Києві саміт Україна-ЄС, відбудеться у будь-якому випадку, переконаний заступник міністра закордонних справ, голова української делегації на переговорах з ЄС про угоду про асоціацію Павло Клімкін.

"Був офіційний обмін відповідними документами щодо того, що саміт відбудеться 19 грудня. А зміна клімату - це питання, яке розглядається в рамках Кіотського процесу, а не стосунків Україна - ЄС", - заявив дипломат в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Відповідаючи на питання про те, чи буде парафовано на саміті угоду про асоціацію, Клімкін сказав: "Ми працюємо над цим. Хоча це питання, на відміну від підписання і ратифікації, є швидше технічним. Адже парафування - це технічна фіксація згоди сторін з приводу тексту угоди. Воно означає, що сторони в якийсь момент домовилися: вони закінчили переговори щодо тексту".

"Оскільки парафування відбувається не на політичному рівні, воно, як правило, здійснюється головами переговорних делегацій: вони ставлять свої ініціали на кожній сторінці тексту. (Зараз об'єм угоди про асоціацію складає приблизно півтори тисячі сторінок зі всіма доповненнями.) Потім послідує процедура підготовки до підписання. Вона займе в ЄС, видно, декілька місяців. Оскільки необхідно перекласти цей вельми об'ємний текст на всі офіційні мови ЄС плюс розгляд в юридичних службах. Наші процедури займуть трохи менше часу. Зараз займаємося остаточним зведенням тексту, а це дуже непроста робота, оскільки виникають норми відсилань, необхідність перевірити нумерацію статей, термінологію", - сказав глава української делегації.

У свою чергу представник України при ЄС Костянтин Єлісеєв 25 листопада заявив, що шанси парафувати Угоду про асоціацію України-ЄС ще є.

Як повідомлялося, на минулому тижні <а href="/ukraine/23nov2011/evrazes.html">з'явилась не спростована поки інформація про намір президента України Віктора Януковича в день саміту 19 грудня відправитися до Москви на раду ЄврАзЕс.

Раніше Клімкін заявив про можливе перенесення парафування УА. "У нас не було принципового наміру парафувати угоду саме на саміті. Була ідея оголосити про завершення переговорів", - заявив Клімкін журналістам в Брюсселі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: уа, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]