Вт, 2024-04-23, 12:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:23
"Самопоміч", "Батьківщину" і "Свободу" запросили до коаліції
Інші останні Політичні новини

Сьогодні буде оприлюднено текст коаліційної угоди, яка базуватиметься на програмі президента "Стратегія-2020". Як передає УНІАН, про це повідомив на брифінгу голова партії "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

Він зазначив, що сьогодні "буквально вранці" почалися консультації щодо створення коаліції.

"Протягом сьогоднішнього дня буде оприлюднено проект коаліційної угоди, яку ми пропонуємо нашим партнерам, і він міститиме, здебільшого, скорочений варіант президентської програми "Стратегія-2020", і календарний графік законодавчих ініціатив, які повинні бути підтримані парламентською більшістю", - підкреслив Луценко.

Він підкреслив, що консультації з формування парламентської коаліції почалися між партією "Блок Петра Порошенка" та партією "Народний Фронт".

На сьогоднішні переговори, що стосуються коаліції, запрошені, окрім "Блоку Порошенка" та "Народного фронту", "Свобода", "Самопоміч" і "Батьківщина", сказав Луценко.

Він зазначив, що "буквально недавно почалися переговори з "Народним фронтом", принаймні, почалися консультації між президентом і прем'єр-міністром України. І на сьогодні запланована зустріч в розширеному форматі представників цих двох політичних сил".

"Також зараз ми пропонуємо долучитися до цих переговорів і згаданим мною керівникам "партій Майдану" – "Самопомочі", "Свободі" і "Батьківщині", - додав Луценко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вважає, що з проведенням парламентських виборів перезавантаження влади в країні завершується і очікує, що коаліція політсил у новій Верховній Раді буде сформована найближчим часом.

Один з лідерів партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк заявив, що вже спілкувався з президентом і вони домовилися, що найближчим часом буде формуватися коаліція в новому парламенті.

Юрій Луценко не виключає, що Яценюк залишиться прем'єр-міністром України, якщо проводитиме необхідні реформи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: Самопоміч, Батьківщину і Свободу запросили до | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]