Пт, 2024-03-29, 08:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:17
"Самопоміч" і "Батьківщина" висунули коаліції свої вимоги. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Парламентська фракція "Самопоміч" висунула низку умов для своєї подальшої роботи в складі коаліції, заявляє лідер фракції Олег Березюк. Про це він сказав сьогодні, 14 вересня, на засіданні погоджувальної ради парламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо в коаліції за умови, якщо буде бездоганно дотримуватися регламент і, якщо немає консенсусу щодо вирішення (з конкретного питання - ред.), він у зал не виноситься. Не можуть з'являтися закони (законопроекти в порядку денному - ред.) вранці", - сказав Березюк.

Він підкреслив, що умовами перебування його фракції в коаліції є зміна кадрової політики в Генеральній прокуратурі, Генеральному штабі Збройних сил і Міністерстві оборони.

"Ми будемо в коаліції, коли будуть кадрові зміни в МВС і ліквідація податкової міліції", - додав політик.

Березюк також укорте заявив, що фракція "Самопоміч" виступає за негайну передачу митниці у спільне управління з іноземними компаніями.

Крім того, "Самопоміч" виступає за перерахунок тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Коаліція - єдиний орган демократичного управління в державі. Наше завдання - зберегти її ефективною, прозорою і проукраїнською. Сьогодні відповідальність за єдність коаліції лежить на тих людях, які повинні ті закони, які ухвалила коаліція, у тому числі щодо демонополізації та з дерегуляції, впроваджувати в життя, а це Кабінет міністрів на чолі з прем'єр-міністром і президент України", - сказав він.

Тимошенко вимагає заслухати звіт по тарифам і говорить про всевладну "сімку", яка підмінила коаліцію

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко вимагає завтра, 15 вересня, у ВР заслухати звіт робочої групи з перевірки обґрунтованості підвищення цін та тарифів на енергоносії й комунальні послуги і розглянути законопроект щодо зниження ренти для газовидобувних підприємств, передає УНІАН.

Тимошенко зазначила, що заслуховування звіту робочої групи з розгляду питання обґрунтованості підвищення цін та тарифів на енергоносії та комунальні послуги передбачено порядком денним роботи ВР у п`ятницю, 18 липня.

"На кінець дня, коли вже нікого не буде і не буде кому за постанову проголосувати", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що "Батьківщина" наполягає, аби це питання стояло в порядку денному одним з перших питань у вівторок, 15 вересня.

Крім того, за її словами, президент погоджується з позицією щодо скасування ренти для підприємств, які видобувають газ.

"Ми наполягаємо на тому, щоб у вівторок був поставлений (на розгляд ВР - ред.) спеціальний закон №2835 про зниження ренти на газ, це податок на газ, який призведе до зниження тарифу", - зазначила депутат.

Крім того, Тимошенко нагадала, що "Батьківщина" подала до Генеральної прокуратури заяву щодо корупції у газовидобувній галузі.

"3,1 млрд кубометрів газу власного видобутку, українського, не віддається українцям, а віддається на корупційній основі якимось аферистам, які на цьому заробляють надприбутки і, переконана, діляться з тими, хто їй цей газ віддає", - заявила Тимошенко.

Вона закликала генпрокурора Віктора Шокіна розслідувати це питання і притягнути винних до відповідальності.

"Якщо не буде цього зроблено, я офіційно заявляю, що фракція "Батьківщина" не буде голосувати за жоден закон, окрім підвищення соціальних стандартів, поки не будуть знижені тарифи на базі правильно ухвалених законів і антикорупційних розслідувань", - заявила Тимошенко.

Вона також вимагає розглянути завтра законопроект щодо тимчасових слідчих комісій ВР, розроблений депутатами від "Батьківщини".

У коментарі журналістам у Києві в понеділок вона зазначила, що не проводяться відкриті засідання ради коаліції за участю президента, прем'єр-міністра, членів уряду, у присутності ЗМІ.

"Тому що відпрацьована абсолютно інша модель ухвалення рішень і втілення їх у життя. Модель така: зараз створено раду із семи осіб, куди входить президент ( Петро Порошенко – ред.), прем'єр-міністр ( Арсеній Яценюк – ред.), секретар РНБО (Олександр – ред.) Турчинов, міністр внутрішніх справ ( Арсен Аваков – ред.), лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко. Якщо я не помиляюся, туди входить Ложкін (голова Адміністрації президента – ред.). У такому колі ухвалюють рішення, потім закидають до парламенту без будь-якого обговорення ні на коаліції, ні на фракціях. І, ґрунтуючись на "кнопкодавстві"... ухвалюються рішення", - заявила Тимошенко.

Водночас вона не назвала сьомого члена цієї "ради".

У свою чергу, коментуючи слова Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Гройсман на брифінгу, сказав: "Рішення в українському парламенті і в країні ухвалюють 226 депутатів або 300, коли йдеться про зміни до Конституції. Не треба перебільшувати значення шести або семи осіб на 45-мільйонну країну".

Раніше у фракції "Батьківщина" вже вимагали, щоб із фракцією погоджували спільну позицію та формування порядку денного, інакше вона буде наступною, хто вийде з коаліції.

Сьогодні Порошенко зустрінеться з коаліцією

Президент України Петро Порошенко зустрінеться з керівниками фракцій парламентської коаліції в понеділок близько 20.00, повідомив журналістам представник глави держави у Верховній Раді Степан Кубів.

"Ця зустріч відбудеться сьогодні в районі 20.00. Тому що ви бачили, що анонсували невідкладні заходи, які пов'язані з обороноздатністю, безпекою держави. Після цього відбудеться (зустріч з лідерами фракцій - ред.)", - сказав він журналістам у понеділок у Києві.

При цьому Кубів уточнив: "Після засідання РНБО (відбудеться зустріч президента з лідерами фракцій - ред.)".

За словами представника глави держави, на цій зустрічі обговорюватимуться питання порядку денного роботи Верховної Ради на поточний пленарний тиждень.

Нардепи обговорюватимуть оборонний напрям, соціальні стандарти, економічний блок, митну політику, Бюджетний кодекс.

Крім того, за словами Кубіва, депутати з президентом обговорять і питання призначення координатора коаліції, передає Укрінформ.

Довідка

1 вересня фракція Радикальної партії вийшла із складу парламентської коаліції. Лідер фракції Олег Ляшко заявив, що його політсила переходить в опозицію до чинної влади, яка, на його переконання, під час голосування за законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації в першому читанні об'єдналася з "Опозиційним блоком", а також "представниками олігархічних груп".

У свою чергу фракція "Самопоміч" заявила, що залишається у складі коаліції. А в "Батьківщині" кажуть, що ще є "простір для маневру".

7 вересня фракція "Самопоміч" запропонувала коаліції п'ять кроків, які "дозволять парламенту і уряду запрацювати активно".

9 вересня лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що коаліції найближчим часом необхідно буде ухвалити рішення про зміну складу Кабінету міністрів.

Президент України Петро Порошенко наголошує, що нинішній формат парламентської коаліції має бути збережено. 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: коаліція, вимоги, Самопоміч і Батьківщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]