Вт, 2024-04-23, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:30
Санаторій у Євпаторії Україна відсудила у Москви
Інші останні Кримінальні новини
Уряд Москви зобов'язали повернути в держвласність України санаторій "Первомайський" у Євпаторії. Відповідне рішення ухвалив Севастопольський апеляційний господарський суд. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

У наглядовому відомстві підкреслили, що міська рада Євпаторії незаконно передала санаторій московській владі, бо не мала на те необхідних повноважень.

"У цих обставинах рішення про оформлення права власності скасовано, іноземний власник, який придбав комплекс на підставі цього рішення, зобов'язаний повернути його Фонду майна України", - йдеться в повідомленні.

У керівництві російської столиці поки що ніяк не коментували дане рішення.

Як пише "Новий регіон", санаторій "Первомайський" тепер належить фонду міжгалузевих інвестицій уряду Москви, так само, як і розташовані в Євпаторії пансіонат "Планета", санаторії "Орен-Крим", "Орбіта" і дитячий санаторій ім. Шевченка. Крім того, влада Москви є власником санаторіїв "Понизівка" (розташований під Ялтою) і "Мелас" у Форосі.

Судові позови за ці здравниці українська влада ініціювала ще в 2005 році (після Помаранчевої революції і загострення відносин між РФ і Україною). Зокрема, було прийнято рішення відібрати у російських чиновників здравницю "Мелас", яке кілька разів оскаржувалося в різних інстанціях і дійшло в результаті до Вищого адміністративного суду.

Проте вже в 2007 році кримська влада погодилася визнати права Росії на низку санаторіїв, підпорядкованих мерії Москви. Радмін АРК, як повідомлялося, скасував зміни до постанови від 10 травня 1995 року "Про перелік передачі об'єктів Російської Федерації Україні", "яким об'єкти було помилково передано Україні".

Згодом ці питання вирішено було обговорити в рамках спільної українсько-російської комісії. Про результати цього обговорення інформації не було.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1092 | Додав: adminA | Теги: Москва, санаторій у Євпаторії, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]