Чт, 2024-04-25, 22:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:55
Санкції проти Бєларусі Рада ЄС на чотири місяці призупинила
Інші останні Новини Європейського Союзу

Рада ЄС ухвалила рішення призупинити на 4 місяці дію санкцій щодо Бєларусі.

Про це повідомив журналістам держсекретар з європейських справ при МЗС Франції Арлем Дезір, передає ТАСС.

За наявною інформацією, припинення заборонних заходів стосується лише чорного списку юридичних і фізичних осіб, тоді як збройне ембарго залишиться в силі.

"Санкції можуть бути знову запроваджені в дію в будь-який момент, якщо це буде виправдано, - сказав Дезір. - Ухвалене рішення дає змогу водночас зберегти режим санкцій проти Бєларусі, але зупинити їх дію з метою сприяння дотриманню демократії та прав людини".

"ЄС прагне наблизити до себе Білорусь – не для прийому в ЄС, а як партнера для стабілізації регіону. Для цього санкції (щодо Мінська) - принаймні тимчасово – будуть призупинені", - заявила у свою чергу голова МЗС Хорватії Весна Пусіч.

У вересні 2008 року на неформальній зустрічі голів МЗС ЄС, яка була присвячена наслідкам конфлікту в Південній Осетії, було прийнято рішення про призупинення санкцій проти Мінська у зв'язку зі "значним поліпшенням ситуації у сфері прав людини".

Однак вже після президентських виборів 2010 року санкції були не тільки знову запроваджені, а й посилені, і їх дія зберігається донині. Раз на півроку ЄС продовжує санкційний режим проти Мінська, регулярно виключаючи зі списків по 15-20 осіб, найчастіше через те, що вони залишають держслужбу, виходять на пенсію або йдуть з життя.

Як повідомлялося, вчора, 11 жовтня, на виборах президента Бєларусі переміг чинний голова держави Олександр Лукашенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: Бєларусь, санкції, чотири місяці, Рада ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]