Чт, 2024-04-25, 09:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:29
Санкції проти РФ за хакерські атаки Трамп на рік продовжив
Інші останні Новини світу

Президент США Дональд Трамп продовжив дію санкцій проти РФ через діяльність Кремля проти Вашингтона у кіберсфері.

Текст указу опублікований на сайті Білого дому.

"Ці суттєві шкідливі дії, пов'язані з кіберзлочинністю, продовжують створювати незвичну та надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США. З цієї причини надзвичайна ситуація в країні, оголошена 1 квітня 2015 року, повинна продовжувати свою дію після 1 квітня 2018 року", - йдеться в указі.

Таким чином, Трамп продовжив на один рік дію розпорядження колишнього президента Барака Обами, яке запроваджувало санкції проти осіб, причетних до кіберактивності, що загрожувала національній безпеці США.

Нагадаємо, 15 березня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти обвинувачених у втручанні в американські вибори росіян, в тому числі проти Агентства інтернет досліджень, відомого як "фабрика тролів".

Як відомо, американські спецслужби дійшли висновку, що Росія втручалась у хід виборів 2016 з метою сприяти Дональду Трампу.

У США також триває робота спеціального прокурора Мюллера, який серед іншого має встановити, чи координувалось російське втручання на рівні контактів між штабом Трампа та урядом Росії.

У лютому Мюллер висунув обвинувачення 13 росіянам, які працювали у "фабриці тролів", та ще трьом організаціям у втручанні в вибори президента США.

Росіян звинувачують у змові з метою обдурити Сполучені Штати. Крім того, двох росіян зі списку обвинувачують у банківському шахрайстві, ще чотирьох - у крадіжці особистих даних інших людей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 718 | Додав: adminA | Теги: трамп, хакерські атаки, РФ, санкції, рік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]