Чт, 2024-04-18, 06:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:22
Санкції проти Росії потрібно посилити, якщо вони не працюють - Пайєтт
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Якщо антиросійські санкції не працюють, їх потрібно посилити.

Про це заявил посол США в Україні Джефрі Пайєтт, передає Der Standard.

"Ми не повинні піддаватися на аргумент, що санкції не працюють, тому повинні бути скасовані. Навпаки: якщо санкції не працюють, їх треба посилити", - переконаний він.

За словами Пайєтта, у деяких країнах ЄС, таких як Німеччина та Австрія, лунають заклики до послаблення санкцій.

Посол США в Україні переконаний, що санкції можуть бути ефективними тільки у разі єдності щодо питання з їхнього збереження.

Говорячи про санкції проти окупованого півострова, він наголосив: "Кримські санкції будуть зберігатися доти, доки Крим окупований Росією".

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ЄС не буде відразу скасовувати санкції проти РФ, але в наступному році може бути прийнято рішення про їх зняття щодо одного з секторів російської економіки.

Нагадаємо, досі ЄС називав цілковите виконання мінських домовленостей умовою послаблення, а згодом і можливого скасування запроваджених обмежувальних заходів щодо РФ. Це передбачає припинення бойових дій та відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі.

Наприкінці квітня нижня палата парламенту Франції - Національна асамблея - ухвалила резолюцію про скасування санкцій проти Росії. Також 8 червня в Сенаті Франції відбудуться дебати щодо резолюції про скасування санкцій проти РФ, які пропонують зняти прокремлівські французькі депутати.

Крім того, 18 травня регіональна рада північно-східного регіону Італії Венето схвалила резолюцію, в якій зажадала скасувати санкції ЄС проти Росії і визнати окупований Росією Крим російським.

15 травня міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр заявив, що в Європейському Союзі посилився опір продовженню санкцій проти РФ.

20 травня Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС в найближчі тижні обговорить питання про продовження і секторальних санкцій проти Росії.

США і ЄС неодноразово заявляли, що термін дії економічних санкцій проти РФ пов'язаний з повним виконанням Мінських домовленостей.

Нагадаємо, Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий "договір" про прийняття Криму і Севастополя до складу РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: посилення, Пайєтт, санкції проти Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]