Чт, 2024-04-18, 21:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:20
Саркозі не стояв за секс-скандалом зі Стросс-Каном. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Франції Ніколя Саркозі відкинув звинувачення в тому, що він стояв за скандалом, в результаті якого його основний конкурент, лідер соціалістів Домінік Стросс-Кан позбувся шансів на участь у нинішніх президентських виборах. Саркозі закликав Стросс-Кана "позбавити французьку публіку від таких заяв".

На мітингу в місті Клермон-Ферран Ніколя Саркозі заявив, що виступити з обвинуваченнями Стросс-Кана попросив колега по Соцпартії, кандидат в президенти Франсуа Олланд, передають "Вести".

"З подвоєною силою Франсуа Олланд закликав на допомогу в якості поручителя Домініка Стросс-Кана. Тільки його не вистачало, тепер вся компанія в зборі! Я поважаю презумпцію невинуватості, але коли через тиждень після першого туру виборів Стросс-Кан починає вчити моралі й казати, що я у відповіді за те, що з ним сталося - це занадто!", - заявив він.

Нагадаємо, екс-глава МВФ Домінік Стросс-Кан стверджує, що сексуальним скандалом з його участю "диригували" його політичні противники, щоб перешкодити йому балотуватися в президенти Франції. До подій травня 2011 Домінік Стросс-Кан був основним претендентом від Соціалістичної партії на президентських виборах.

Хоча кримінальну справу стосовно нього і було припинено, проте він був змушений піти з поста глави МВФ і відмовитися від планів балотуватися в президенти Франції. Представники партії Саркозі раніше спростовували будь-які звинувачення в участі у змові проти Стросс-Кана.

Нагадаємо, у першому турі виборів Саркозі набрав 27,18%, його суперник Олланд - 28,63%, а лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен - 17,90%. При цьому Саркозі став першим чинним президентом П'ятої республіки, що поступився супротивникові в першому турі виборів.

Як зазначають спостерігачі, Олланд до другого туру 6 травня може заручитися підтримкою більш як 43% виборців, які проголосували за ліві партії, тоді як Саркозі доводиться розраховувати на голоси "Національного фронту".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1103 | Додав: nowyny | Теги: Ніколя Саркозі, Франція, Стросс-Кан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]