Пт, 2024-04-19, 00:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:04
Савченко необхідно терміново рятувати - українські лікарі
Інші останні Медичні новини

Київські лікарі б'ють на сполох – українську льотчицю та нардепа Надію Савченко, яка голодує вже більш як півсотню днів і на знак протесту п'є лише воду, слід рятувати негайно, адже від такого тривалого голоду в організмі починаються незворотні процеси. Про це повідомляє http://www.aoinform.com/.

Із 13 грудня ця жінка-воїн п'є лише теплу воду. Такого тривалого голодування у в'язниці, кажуть, ще не було. А тим часом лікарі в елітній "Феофанії" лякають невідворотнім, мовляв, для Савченко втрата 18 кг – це межа. Вивести її з такого стану буде вкрай важко, бо за 50 днів на одній воді із організму зникає глюкоза, яка міститься в печінці, втрачаються білки, жири, людина худне. Жодні крапельниці з фізрозчинами, які, за словами адвокатів, вводять Савченко, не замінять їжі.

"Йде виснаження всіх процесів, йде дистрофія тканин. Тобто йдуть зміни в усіх внутрішніх органах, ті ж самі ентероцити, в яких не попадає харчування і кровотік, у них відбувається атрофія, тобто, зараз взяти і наїстися - не вийде. Більшість людей гинула не тоді, коли голодувала, а коли їх швидко починали відновлювати", - запевняють лікарі.

Вмовити Савченко поїсти поки що не вдається нікому. Мати - у розпачі та згадує, як донька ще пару місяців тому ділила камеру з однією ув'язненою, а потім збирала крихти хліба за нею. Сестра ж льотчиці каже, що у Савченко вже лущиться шкіра. Через адвокатів їй передають олію для тіла та пігулки вітамінів.

Довідка

Нагадаємо, 15 грудня українська льотчиця та народний депутат Надія Савченко оголосила голодування. 24 грудня консул України Геннадій Брескаленко відвідав її, але не зміг вмовити припинити голодування.

Адвокат льотчиці Марк Фейгін повідомив, що вона хоче протриматися без їжі до 26 січня, початку сесії ПАРЄ у Страсбурзі, коли Савченко вступить у повноваження делегата.

Українська героїня заявляє, що примусове годування буде розцінювати як тортури.

26 січня Савченко отримала дипломатичний імунітет від ПАРЄ, який зобов'язує Російську Федерацію звільнити її з ув'язнення.

Глава комітету Держдуми у закордонних справах, керівник російської делегації в ПАРЄ Олексій Пушков заявив, що Росія, мовляв, має свій погляд на регламент Парламентської асамблеї і не вважає, що на Савченко поширюється дипломатичний імунітет.

27 січня Парламентська асамблея Ради Європи схвалила поправку до резолюції щодо України, в якій йдеться про необхідність звільнення.

Російська делегація довгий час шантажувала ПАРЄ, намагаючись домогтися скасування санкцій в обмін на звільнення Савченко, але асамблея продовжила обмежувальні заходи до квітня. Після чого Росія призупинила свою участь у діяльності ПАРЄ до кінця року, а українську льотчицю відпускати відмовилася.

ФСБ Росії, в свою чергу, порушило щодо льотчиці нову кримінальну справу за "незаконний перетин кордону".

33-річна Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя Луганської області. 8 липня її виявили в РФ, Воронезькому СІЗО. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві. Савченко всі звинувачення відкидає. Українська сторона вимагає її звільнення.

У жовтні Савченко було обрано депутатом Верховної Ради України від партії "Батьківщина", а 19 листопада ЦВК зареєструвала її народним депутатом України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: Савченко, українські лікарі, терміново рятувати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]