Чт, 2024-03-28, 20:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:47
Савченко пише "доступну" книгу про тюрьму, АТО і жінок в армії
Інші останні Новини України

Незаконно ув'язнена в Росії українська льотчиця Надія Савченко у СІЗО пише книгу. Про це під час акції до дня народження Надії у центрі Києва у понеділок, 11 травня, сказала її сестра Віра Савченко, передає Укрінформ.

"Зараз я займаюся її книгою. Надя пише книгу про всі ці події, які відбулись: про початок АТО до в'язниці. Спогади про миротворчу місію в Іраку. Про жінку в армії... Надя хоче, щоб ця книга коштувала 30 грн, щоб вона була доступна для всіх", - розповіла Віра.

За її словами, вже є намір перекласти цю книгу німецькою, французькою, англійською мовами.

"Я була в цих країнах і бачила цікавість до справи Надії місцевого населення, не тільки діаспори", - зауважила сестра Савченко.

Тим часом Українська правда опублікувала уривок із книги, яку почала писати Надія Савченко.

Як зазначається, у день її 34-річчя видання LaRegleduJeu одночасно з українським KyivPost та американською редакцією HuffingtonPost публікує початок тексту, який Надії вдалося передати з місця ув'язнення через свою сестру.

Зокрема, українка так пояснює, чому взялася за перо: "Ніколи не хотіла бути письменником, чи написати книгу, скільки мене на це підбивали. Пережитого життя все одно не описати, та й кому воно потрібно, крім самої людини… Але як подумала, на скільки запитань довго і нудно доведеться відповідати, якщо виживу і вирвуся на волю… Що подумала: краще один раз написати, поки є час, ніж сто разів повторювати… Працювати треба починати! Мені вже й так у Верховній Раді три місяці прогул ставлять! А українці, які мені дали довіру, своїм голосом показали, що чекають від мене дій! Отож вирішила, що папір марати в тюрмі буду! Часу тут вдосталь".

Як повідомлялося, Савченко була викрадена бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, а потім її перевезли в Росію, де обвинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої смерті.

26 жовтня 2014 р. на позачергових парламентських виборах Савченко обрали народним депутатом за списком партії "Батьківщина". Верховна Рада делегувала її в ПАРЄ.

15 грудня Савченко оголосила голодування.

Наприкінці січня цього року російські слідчі повідомили Савченко про відкриття стосовно неї нової кримінальної справи - про незаконний перетин кордону.

25 лютого Московський міський суд визнав законним рішення Басманного суду Москви про продовження арешту Савченко до 13 травня.

Савченко заявила, що продовжить голодування, поки не повернеться в Україну.

Справою української льотчиці займається слідчий Тимофій Грачов, відомий за так званою "Болотною справою" про заворушення в Москві 6 травня 2012 року.

24 квітня Слідчий комітет РФ висунув Савченко остаточне обвинувачення у нібито співучасті у вбивстві двох і більше осіб та в незаконному перетині кордону РФ.

30 квітня Європейський парламент ухвалив резолюцію із закликом до РФ звільнити її як народного депутата, члена Постійної делегації України в ПАРЄ.

6 травня російський суд відмовився визнати імунітет Савченко в ПАРЄ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 990 | Додав: adminA | Теги: доступну книгу, Савченко, жінок в армії, тюрьму, АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]