Чт, 2024-04-25, 00:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:20
Савченко розпочала сухе голодування: повернуся живою або мертвою
Інші останні Новини російської федерації

Українська льотчиця, народний депутат України Надія Савченко, яку утримують в СІЗО в Ростовській області і судять за причетність до загибелі російських журналістів Луганської області в 2014 році, оголосила сухе голодування з п'ятниці і відмовляється змінювати своє рішення.

"Я, Савченко Надія Вікторівна, українка, громадянка України оголошую сухе голодування з 4.03.2016 року до повернення мене в Україну живою або мертвою... Я забороняю в СІЗО і взагалі в Росії намагатися виводити мене з голодування", - написала вона у своїй заяві, опублікованій її адвокатами Миколою Полозовим і Марком Фейгіном  у п'ятницю вранці в акаунтах у "Твіттері".

Також Савченко заявила, що забороняє владі РФ брати якісь аналізи, змушувати її вживати будь-які медикаменти. Крім того, вона забороняє російським лікарям та працівникам СІЗО доторкатися до неї. Вона погоджується лише на огляд лікарями з України чи Європи.

"Забороняю переміщати мене куди-небудь з камери і етапувати мене куди-небудь без пояснень мені мети етапу або прибуття. Будь-яке застосування до мене фізичної сили буду розцінювати як тортури і чинити опір", - написала українка.

За словами Савченко, рішення оголосити сухе голодування вона прийняла на знак протесту проти дій влади, спецслужб, судових органів і прокуратури РФ, "і на те, що вони намагаються приховати свої злочини".

"Вони винні в порушенні міжнародного права, у викраденні мене з України, насильному перевезенні мене до Росії і незаконному утриманні мене у в'язниці РФ і безчесному суді наді мною", - написала вона.

"Якщо до 9.03.2016 я залишуся живою, вимагаю вивезти мене в судове засідання. У разі смерті забороняю розкривати моє тіло і вимагаю віддати його моїй мамі і сестрі. Моє рішення зміні не підлягає!", - наголосила Савченко.

Адвокат Полозов написав, що під час зустрічі зі своєю підзахисною передав їй сотні звернень українців, які закликали її не починати голодування. Савченко подякувала всім за підтримку, однак знову заявила, що змінювати своє рішення не має наміру.

"Ми вмовляли її припинити сухе голодування, але Надія відмовилася. Вона вже добу не п'є воду і має намір продовжити голодування, доки її не повернуть до України. Це її головна вимога", - сказав Фейгін.

За його словами, Савченко висловила згоду на відвідування медика, однак відмовляється від проведення аналізів.

3 березня в Донецькому міському суді Ростовської області (РФ) відбулося чергове судове засідання у справі Савченко, під час якого планувалося надати їй право на завершальне слово. Однак після виступів адвокатів суддя несподівано оголосив засідання суду закритим, не давши можливість обвинуваченій виступити. Суд переніс засідання на 9 березня, коли підсудній нададуть останнє слово, після чого колегія суддів оголосить дату вироку.

Савченко у відповідь на дії суду заявила, що розпочинає сухе голодування.

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: Савченко, жива або мертва, сухе голодування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]