Пт, 2024-03-29, 04:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:06
Савченко скоро повернеться в Україну - Порошенко сподівається. Фейгін налаштований скептично. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Незаконно ув'язнена в РФ українка Надія Савченко може повернутися в Україну за кілька тижнів.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 24 квітня, повідомляє "Українська правда".

"Не буду з цього приводу говорити... звертаюся до політиків - ні в якому разі не втручатися у цей процес і не коментувати його", - заявив Порошенко.

Він пояснив, що кілька разів мали місце випадки, "коли саме необережні коментарі шкодили справі і відтерміновували вирішення цього питання".

"Зараз маю тверду надію, що президентський літак разом з моїми представниками протягом кількох тижнів поверне Надію в Україну", - зазначив Порошенко.

Він також зазначив, що про попередні терміни повернення Савченко в Україну вдалося домовитися в ході останньої телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Вперше під час цієї розмови ми отримали світло в кінці тунелю. Було домовлено про алгоритм вирішення цієї проблеми, про попередні терміни і я про ці терміни розповів мамі Савченко, її сестрі і тим моїм представникам, які займаються координацією цих дій", - зазначив президент.

Адвокат Савченко Марк Фейгін скептично поставився до заяви президента Петра Порошенка про те, що вона повернеться в Україну протягом декількох тижнів.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Хочу, звичайно, розділити з президентом України його оптимізм щодо "тижнів до звільнення" Савченко, але чуйка підказує мені інше", - зазначив Фейгін.

"Будемо вважати, що мій скепсис щодо швидкої відправки в Україну Наді, стане спонукальним мотивом для Кремля", - додав адвокат.

Фейгін також повідомив, що вранці у понеділок відвідає Савченко в тюрмі, щоб розповісти їй про новини.

Раніше Порошенко заявив, що йому нарешті вдалося узгодити з Володимиром Путіним "певний алгоритм звільнення Надії".

Як перед цим неодноразово підкреслював Фейгін, повернення Савченко може статися тільки в двох випадках - помилування або виконання росіянами Конвенції про видачу засуджених.

Просити помилування у Путіна українська військова категорично відмовляється. Така можливість ній навіть не розглядалася.

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що українська сторона направила до Мін'юсту РФ запит про видачу Савченко, проте можливі і інші механізми її повернення на батьківщину.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 692 | Додав: adminA | Теги: україна, Савченко, Фейгін, Скептик, Порошенко, повернення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]