Сб, 2024-04-20, 16:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Савченко у критичному стані. Тюремних лікарів не підпускає
Інші останні Новини російської федерації

Вихід української льотчиці Надії Савченко з сухого голодування проходить важко, їй потрібне термінове медичне обстеження. Про це у своєму Facebook повідомив її адвокат Микола Полозов.

"Надія припинила сухе голодування, але вихід з нього відбувається з важкими ускладненнями. Вчора її рвало водою, яку вона намагалася пити. Крім цього, стан її і без того виснаженого здоров'я стає все гіршим", - написав він.

"Позначається стара проблема з камінням у нирках, загострена стресом для організму у вигляді голодування (особливо сухого). Висока температура, яка не спадає вже кілька днів, свідчить, щонайменше, про серйозне запалення внутрішніх органів. Іншими словами, мінімум, що зараз необхідно у терміновому порядку зробити для Надії Савченко - це провести її медичне обстеження", - підкреслив Полозов.

Він нагадав, що Савченко не підпускає до себе російських медиків.

"Як пише сама Надія, тут, у Росії старий ГУЛАГівский принцип "Не вір, не бійся, не проси" став її кредо", - пояснив він.

При цьому він зазначив, що українські медики все ще перебувають у Ростові-на-Дону, але так і не отримали дозволу від російської влади на зустріч і обстеження Надії.

"Савченко терміново потрібно хоча б медичне обстеження для оцінки поточного стану здоров'я, визначення потенційних ризиків і правильного виходу з сухого голодування", - підкреслив він.

Полозов додав, що російський омбудсмен Памфілова не проявляє жодної активності в долі Надії в цей критичний момент.

"На мій суб'єктивний погляд, ситуація критична... Здоров'я і життя Надії залишають її на очах. Час вичерпується. І всі ми ніколи собі не пробачимо, якщо..." - підсумував він.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко 9 березня заявив, що готовий скористатися своїм конституційним правом і обміняти українську льотчицю Надію Савченко, незаконно засуджену в Росії: "Якщо питати те, чи готовий я прийняти рішення про обмін будь-кого. Я сьогодні вперше наголошую: так, я як президент України готовий скористатися своїм конституційним правом і обміняти Надію і зробити все можливе для того, щоб її живою і здоровою повернути якнайшвидше додому".

"Щоб уникнути будь-яких спекуляцій, хочу наголосити, що за ці майже два роки з джерел, які заслуговують на довіру, жодного разу пропозицій щодо обміну Савченко не надходило", - додав він, а також назвав судилищем те, що відбувається в РФ з українським офіцером Савченко.

Нагадаємо, після знущального поводження російського "суду" 4 березня Савченко оголосила сухе голодування.

Сторона обвинувачення просить для Савченко 23 роки колонії загального режиму.

Україна звернулася з листом до країн ЄС та США з проханням посилити тиск на Росію задля звільнення льотчиці.

Також мати ув'язненої Савченко записала відеозвернення до світових лідерів зі словами: "Врятуйте мою дитину".

Вирок почнуть зачитувати їй 21 березня. До цього будь-які побачення з родичами заборонено, лікарів до Надії також не допускають.

Марія Іванівна Савченко вважає, що її донька може не дожити до суду:

"Ручки ті сині, холодні-холодні, там уже крові нема в тих ручках. Ноги пухнуть, це вже значить, що серце здає, почки здають… Я намагалася її вмовити припинити сухе голодування, але вона не погоджується".

Євросоюз зажадав від путінського режиму негайного звільнення Савченко. У разі продовження свавілля з боку Кремля в Європарламенті вимагають введення подальших політичних та економічних санкцій проти Росії. Також євродепутати мають намір ініціювати "список Савченко". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: Савченко, критичний стан, тюремні лікарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]