Сб, 2024-04-20, 13:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:08
Савченко вимагає огляду українськими лікарями
Інші останні Новини російської федерації

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко готова погодитися на госпіталізацію. Але це станеться після того, як її оглянуть українські лікарі. Саме вони, на її вимогу, мають поставити діагноз та розробити схему виходу з голодування, йдеться в сюжеті ТСН.

Склад провідних фахівців міністр охорони здоров'я вже погодив з президентом України Петром Порошенком і тепер чекає на згоду МЗС Росії прийняти делегацію.

Рішення вийти з голодування, за словами Віри Савченко, її сестра прийняла через свій критичний стан. Вона постійно мерзне, скаржиться на сильний біль у серці та шлунку.

Віра додає, що речник Кремля Дмитро Пєсков телефоном її запевнив, що за станом Савченко пильно стежить президент РФ Володимир Путін, котрому вже доповіли про прохання українських лікарів оглянути ув'язнену.

Нагадаємо, 5 березня, на 82-й день голодування, українська героїня погодилася випити бульйон. Однак в медичному співтоваристві кажуть, що це суперечить світовому медичному досвіду.

Є кілька способів виходу з голодування і всі вони не включають тваринну їжу, а пов'язані з соками, овочами і яблуками.

До того ж людина має перебувати в цей час у відділенні інтенсивної терапії, а не у камері, аби можна було моніторити найменші зміни в організмі.

"По-перше, ми не знаємо, що входить до складу цього бульйону, який в нього склад, який відсоток жирності. Але якщо це вихід із голодування, то його рекомендують проводити інакше. В інтенсивній терапії це робиться за допомогою розчинів. Ми отримуємо аналіз крові, знаємо, що у людини такий рівень калію, натрію, магнію, фосфору. Ми його починаємо корегувати", - пояснив заступник головного лікаря державної лікарні "Феофанія" Андрій Строкань.

Лікарі наголошують, що вихід з голодування маю бути таким самим тривалим, як і відмова від їжі. Припинити голодування, кажуть адвокати, це єдиний спосіб для Савченко дожити до наступного засідання російського суду.

5 березня адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив про початок виходу його підзахисної з голодування. Також він опублікував скан листа до співвітчизників, написаний Савченко від руки.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що українська льотчиця не припиняла оголошене раніше голодування, а лише погодилася на тимчасовий прийом підтримуючих сумішей.

Довідка

33-річна Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні 2014 року потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя Луганської області. 8 липня її виявили в РФ, Воронезькому СІЗО. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві. Савченко всі звинувачення відкидає. Українська сторона вимагає її звільнення.

У жовтні льотчицю було обрано депутатом Верховної Ради України від партії "Батьківщина", а 19 листопада ЦВК зареєструвала її народним депутатом України.

26 січня 2015 року Савченко отримала дипломатичний імунітет від ПАРЄ, який зобов'язує Російську Федерацію звільнити її з ув'язнення.

Глава комітету Держдуми у закордонних справах, керівник російської делегації в ПАРЄ Олексій Пушков заявив, що Росія має свій погляд на регламент Парламентської асамблеї і не вважає, що на Савченко поширюється дипломатичний імунітет.

27 січня Парламентська асамблея Ради Європи схвалила поправку до резолюції по Україні, в якій йдеться про необхідність звільнення.

Російська делегація довгий час шантажувала ПАРЄ, намагаючись домогтися скасування санкцій в обмін на звільнення Савченко, але асамблея продовжила обмежувальні заходи до квітня. Після чого Росія призупинила свою участь у діяльності ПАРЄ до кінця року, а українську льотчицю відпускати відмовилася.

ФСБ Росії, в свою чергу, порушило відносно льотчиці нову кримінальну справу за "незаконний перетин кордону".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: Савченко вимагає огляду українським | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]