Чт, 2024-03-28, 18:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
СБУ оголосила посилений рівень протидії тероризму
Інші останні Надзвичайні новини

Рівень задіяння усіх суб'єктів з боротьби із тероризмом посилено на всій території України. Про це 20 січня у Facebook повідомила прес-служба СБУ.

"Для убезпечення українських громадян, забезпечення їхнього захисту та спокою, рівень задіяння усіх суб'єктів у боротьбі з тероризмом на всій території України є посиленим! СБУ у співпраці з усіма силовими міністерствами та відомствами буду вживати усіх можливих заходів задля недопущення дестабілізації ситуації з боку диверсантів і терористів", - йдеться у заяві.

"Просимо усіх зберігати спокій та допомагати СБУ і всім іншим українським силовим структурам у боротьбі з ворогом, інформуючи про загрози вчинення диверсій, провокацій чи терористичних актів", - додали у відомстві.

Корисну інформацію СБУ просить надсилати, зокрема, на гарячу лінію: 0-800-501-482 та callcenter@ssu.gov.ua

Водночас заступник голови СБУ Віктор Ягун не вважає системними теракти в українських містах. "Поки що системи (у скоєних терактах - ред.) я не бачу", - сказав він в інтерв'ю 5-му каналу.

Ягун зазначив, що СБУ має у своєму розпорядженні докази причетності до цих терактів спецслужб Росії. Він вважає ці теракти способом відволікання уваги від дій у зоні антитерористичної операції (АТО).

Водночас заступник голови СБУ заявив, що українські правоохоронці досить успішно нейтралізують диверсійні групи супротивника і припиняють більшість терактів. Зокрема, Ягун повідомив, що правоохоронці вже суттєво просунулися у процесі пошуку причетних до вибуху біля входу в будівлю суду в Харкові 19 січня.

У свою чергу, радник міністра внутрішніх справ, депутат "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що один теракт у Харкові вже повністю розкрито, зокрема, міліція встановила всіх причетних до вибуху в рок-пабі "Стіна", що стався 9 листопада 2014 року.

Також Геращенко і Ягун зійшлися на думці, що жодної загрози проникнення диверсантів з боку так званої "Придністровської Молдавської Республіки" для здійснення терактів в Одесі немає.

Вони зазначили, що угруповання російських військ у цій самопроголошеній невизнаній республіці незначне й обмежене, і варіантів його посилення немає, а місцеві жителі Наддністрянщини не зацікавлені в конфлікті з Україною.

Довідка

9 листопада 2014 року в Харкові підірвали патріотичний паб "Стіна". Постраждало 11 осіб.

3 грудня в Одесі підірвали магазин української символіки "Патріот".

Вночі проти 10 грудня в Одесі невідома жінка поклала вибуховий пристрій біля входу в бізнес-центр, де знімає офіс громадська організація "Волонтерська сотня Далії Северин", яка збирає гуманітарну допомогу для бійців в зоні АТО. Внаслідок вибуху серйозно постраждав вхід і перший поверх будівлі. Минулося без постраждалих і жертв.

23 грудня у центрі Одеси підірвали автомобіль, що стояв біля офісу "євромайданівської" Ради громадської безпеки.

24 грудня в Одесі підірвали залізничну колію під час проходження вантажного потягу в районі станції "Застава-1". Вибухом було пошкоджено шпалу і рейку.

18 грудня Служба безпеки України затримала жительку Луганська, яка планувала скоїти теракт у центрі Києва.

19 січня 2015 року поблизу Московського районного суду міста Харкова увечері 19 січня стався вибух, у результаті якого постраждали 14 осіб.

20 січня в селі Кузнецовка Розівського району Запорізької області на кордоні з Донецькою областю підірвали залізничний міст. СБУ поширила контртерористичні заходи на територію всієї області.

В організації цих диверсій підозрюють проросійських терористів.

Колишній радник президента РФВолодимира Путіна Андрій Ілларіонов вважає, що існує загроза поширення терористичних актів по всій території України.

Раніше глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко розповів, як не стати жертвою теракту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: СБУ оголосила посилений рівень прот | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]